Вече познавате характерният му силует, особено с издаващият червен цвят в комбинация с кожен кейс. Това е Ulefone T1, смартфонът който успя на първо място да ни спечели с дизайна си, докато го разглеждахме заедно с дисплея му в първата част на това видео ревю. 

Сега обаче идва ред да надникнем вътре в него и да разберем дали Ulefone ще продължат с приятните изненади и тук.

 

Хардуер

Преди по-малко от година МеdiaTek разшири портфолиото си с новия 8-ядрен процесор Helio P25. Именно този MT6757CD стои и в основата на хардуера на Ulefone T1. Той е изграден по 16-нанометрова FinFET технология и разполага с 8 ARM Coretex-A53 ядра разделени в 2 групи - 4 с тактова честота 1.6GHz и още 4 с 2.6GHz. 

CPU-X тест показва какъв е хардуерът на Ulefone T1

 

Първата група е постоянно активна и ни е напълно достатъчна когато браузваме, гледаме клипове е Youtube и поддържаме социалните си контакти. Останалите 4 ядра се активират само когато играем игри и работим с тежки програми. Това е направено от МеdiaTek с цел пестене на енергия, но за батерията ще си говорим малко по-късно. Общите ни впечатления от този процесор са много добри. При него партнира GPU Mali-T880 което е 1.8 пъти по-бързо и с 40% по-енергоефективно от предходния графичен процесор Mali-T760. Нормално, все пак тук имаме ресурс от цял 1GHz.

Ulefone T1 е изключително бърз и надежден

 

Хардуерът на Ulefone T1 има още едно скрито оръжие. Не случайно когато стартирате телефона ще забележите, че стилистиката на логото нам одела е в стила на Форумула 1. T1 има доста сериозно количество RAM - как ви се струват 6GB оперативна памет. С това обаче приятни изненади не свършват, Ulefone T1 има и цели 64GB вградена памет.

 

Ulefone T1 има 6GB RAM и 64GB вградена памет

 

Ако направим кратка справка, ще разберем, че с 6/64GB могат да се похвалят само смартфони като Samsung Galaxy Note8 и Galaxy S8+, Huawei Mate 10 Pro и Nokia 8. Общото между тях освен, че са топ модели е и доста високата цена, доколкото Ulefone T1 е в пъти по-евтин.

Ulefone T1 постига в AnTuTu Benchmark 78 169 точки

 

Интересното е, че преди да попадне в ръцете ни, знаехме от различни тестове, че Ulefone T1 постига в AnTuTu Benchmark резултати между 60 и 65 000 точки. Ние обаче не се доверяваме сляпо на другите и винаги подлагаме смартфоните които са при нас на подробни собствени тестове. Оказва се, че T1 е далеч по-мощен. 78169 си е доста сериозен резултат. Ако се питате, как вървят игрите на Ulefone T1? Нагледният отговор виждате в момента на екраните си, като имайте предвид, че всички игри които тествахме бяха настроени на максимална графика. Можете да сте спокойни, този хардуер трудно би могъл да се затрудни от нещо.

 

Софтуер

Операционната система под която работи Ulefone T1 е Android версия 7.0 Nougat. Интерфейсът му е оптимизиран така, че потребителите да получават различни улеснения и полезни екстри. 

Операционната система на Ulefone T1 е Android 7.0 Nougat

 

Например, можете да сменяте подредбата на виртуалните бутони на дисплея в зависимост от това дали сте десничари или левичари. Ако плъзнете три успоредни пръста нагоре или надолу по дисплея, ще направите скрийншот. 

Навигационните бутони могат да се променят за левичари и десничари

 

Ако го направите настрани, ще извадите последно използваните приложения. Имате и различни Off screen gestures които ви позволяват при изключен дисплей да се възползвате от няколко бързи команди за активиране, стартиране на камерата или още други различни приложения. Това може да се случва и след като нарисувате една от тези 5 букви върху дисплея.

 

От „Настройки” също така можете да активирате Screen Recording. Демо как работи тази функция можете да намерите във видео ревюто над тази статия. Много е удобна, защото можете да обяснявате на глас това което показвате на записваният в момента екран.

 

 

Също така от настройките на батерията можете да активирате специален режим за висока производителност или балансиран режим който се активира при ниво на батерията под 15%. Той изключва някои от функциите на телефона, като по този начин увеличава почти двойно времето за автономност.  

 

Батерия

Самата батерия е Li-Po акумулатор с 3680mAh заряд. По време на тестовете ни той се оказва достатъчен за около 2 дни комбинирана работа с едно зареждане.

 

 

А зареждането става много бързо, защото Ulefone T1 има 18W 9V/2A зарядно с PE+2.0 quick-charge технология. С него за един пълен заряд от 0-100% ще са ви нужни само 1 часа и 20 минути. 

 

Често получаваме питания в които се интересувате, дали даден телефон има диодно известяване. При този, Ulefone са се справили отлично, защото ви позволява богат асортимент от настройки и в това отношение. Реално можете да избирате между червен, зелен и син диод които да ви дават информация за какви ли не събития.