След като преди време публикувахме видео ревю на смартфона Ulefone S8, получихме интересен зрителски коментар който гласеше:

 

„Много красив телефон за малко пари, Ulefone направо ме спечелиха! Единственото което малко ми липсва е малко по-мощен хардуер.” 

Ulefone S8 Pro е с подобрени технически характеристики

 

Всъщност алтернатива има и тя отново е на Ulefone. Това в ръката ми е смартфон който също се казва Ulefone S8, с тази разлика, че към името му е добавено Pro. Зад тези 3 букви се крият точно 4 съществени разлики с които производителят е надградил класическият си модел S8. Какви са те? Останете с Digital.bg в следващите няколко минути и ще разберете отговора.

Окомплектовката на двете версии е една и съща, кутията също. Вътре намираме кабел за зареждане и пренос на данни, зарядно и телефона който получава безплатно специален, подсилен в ъглите силиконов кейс. 

По отношение на дизайна, Ulefone S8 Pro няма промяна – ергономична, прилягаща добре към ръката форма, метална основа с полиран периферен ръб и заоблени ъгли които ви позволяват лесно да пъхнете телефона дори в джоб на тесни дънки. 

Ulefone S8 Pro има компактни размери и може да се побере лесно в тесен джоб

 

Както и сами виждате, рамка около дългите страни на дисплея почти няма, така макар и 5.3”, S8 Pro има ширина съпоставима с тези на класически 5” смартфон. Например Motorola Moto G5 е широк 73мм, а Nokia 2 71.3мм.  А сега нека измерим ширината на Ulefone S8 Pro. Електронният ни шублер измерва 71.82мм, което дори е по-малко от заявените от Ulefone в техническите характеристики на устройството 72.2мм.

 

В резултат смартфонът е удобен за работа с една ръка защото с палец имате бърз достъп до всички основни функции по екрана. Периферията е изчистена – в дясно за бутона за активация и курсора за звука, горе е захранващият порт и аудио жака, а долу са микрофона и две решетки под лявата от които се крие високоговорител.  

Звукът който възпроизвежда той е сравнително тих, но за сметка на това доста чист. Ето и един звуков тест от който да добиете по-реална представа. 

Обърнем ли телефона с гръб към нас, ще отчетем наличието и на една рядко срещана в бюджетният клас екстра – четец на пръстови отпечатъци.

Бюджетен смартфон с Fingerprint сензор

 

Тестовете ни показват, че Fingerprint тук работи отлично. Можем да му имаме доверие за сигурността на информацията която съхраняваме в смартфона си.

Ако класическият Ulefone S8 се предлагаше в черна и бяла версия, то при Pro бялата е заменена от златна. Друга съществена разлика между S8 и неговият Pro вариант се намира под задните им капаци, но не може да бъде видяна с очи. Става дума за гнездата за 2 SIM карти. 

Батерията на Ulefone S8 Pro е 3000mAh

 

Ако при по-евтиният модел те поддържат 2G и 3G карти, то тук вече имаме на разположение поддръжка и на по-бързата и надеждна 4G мрежа. Иначе всичко останало под капака е идентично – слот за допълнителна microSD карта памет и Li-Po батерия с 3000mAh заряд. 

По време на тестовете ни, тя се два енергия на смартфона за около 2 дни комбинирана работа или 13 часа постоянни разговори или 9 часа гледане на видео. За този добър резултат един от основните виновници е дисплеят който е IPS LCD с 1280х720 пиксела резолюция. 

Ulefone S8 Pro 5.3" IPS LCD дисплей с резолюция 1280х720 пиксела

 

Съпоставимо различни флагмани плътност от 277ppi не е висока, но за базови нужди тя е напълно достатъчна. Всеки от пикселите тук е с размер на страната 0.09мм и благодарение на качествените материали и In-cell lamination технологията която Ulefone са използвали при 2.5D дисплея си, дори вглеждайки се от близко разстояние, не можем да забележим очертанията на точките. 

 

Гледайки видеото с динамичните цветове на екраните си виждате, че Pro не интерполира цветовете, а погледнат под ъгъл, образът остава достатъчно ясен. 

 

Яркостта на дисплея е над средно ниво и при S8 Pro, той е добре видим когато работим на открито или под директно насочена светлина.

 

Несъмнено Ulefone S8 Pro има преимущества пред класическият S8, но до тук разбрахме кои са две от тях. Остават още толкова, а и сигурно ви е интересно да научите повече подробности за това интересно Smart устройство. Всичко това ще се случи във втората част на видео ревюто което сме му подготвили. Интересното тепърва предстои!