Когато погледнете този смартфон, шансът да познаете, че на екраните ви е един от най-евтинте смартфони с двойна камера в света е доста малък. Ulefone S7 изглежда яко и е поредното доказателство, че днес технологичните производители мислят все повече за потребителите които разполагат с по-ограничени финансови възможности или просто искат здрав непретенциозен смартфон за който да не се притесняват, че ще изгубят или счупят защото струва цяло състояние. Какво представлява Ulefone S7, какви са предимствата и какви недостатъците му, ще разберете в следващите редове.

 

Ulefone S7 върви комплект с безплатен силиконов кейс

 

Първата приятна изненада ни очаква още когато разопаковаме смартфона. Той идва с вграден протектор за дисплея, а в кутията има и допълнителен силиконов предпазен кейс.

 

Дизайн
  

Като цяло дизайнът на S7 е интересен и запомнящ се. Задният капак е с релефна 3D текстура - много ефектно и практично решение от страна на Ulefone.

 

Дизайнът Ulefone S7 не подсказва за ниската му цена

 

Повърхността не се цапа, устойчива е на фини драскотини и в същото време придава на S7 дизайн който няма аналог при новите модели смартфони днес. Капакът е сваляем и под него освен батерията, ще намерите слотове за 2 SIM карти като едната е micro, а другата пълноразмерна. Там и четец на microSD карти памет който разпознава формати с обем до 64GB.

 

Батерията има предпазител който трябва да свалите преди да стартирате Ulefone S7

 

Тук е много важно да обърнете внимание на една малка специфика в Ulefone S7. С цел батерията на смартфона да дойде при първият си собственик с максимално голям заряд, производителят е добавил тази изолираща лепенка. Премахнете я и вече можете да стартирате S7.

 

Периферия

Разглеждайки периферията ще отбележим, че лявата ѝ страна е лишена от каквито и да е изходи и приложения. В дясно са Power бутона и курсора за звука, горе е 3.5мм аудио жак, а долу microUSB порт, който симетрично е обграден от две решетки. 

 

 

Под дясната се намира микрофон, а под лявата високоговорител. Изненадващо предвид ценовият клас на смартфона, звукът който възпроизвежда той е силен и чист. Предлагаме ви да чуете един саунд тест, за да добиете най-реална представа. Тайната се крие в това, че S7 разполага с Hi-Fi чипсет за подобряване качеството на звука което ще усетите добре и при слушане на музика със слушалки.

 

Размери

Със заоблените си форми и размери 145.8мм на 70.8мм, Ulefone S7 е удобен както за разговори, така и за браузване и игра на игри. Телефонът не е прекалено голям и лесно се побира дори в по-тесни джобове. Теглото му е 151гр, а дебелината на профила 10.8мм.

 

 

Цветовите разновидности в които S7 се предлага в България са две – черна и златна. 

 

Дисплей

Дисплеят на Ulefone S7 е с 5” диагонал и резолюция 1280x720 пиксела. Както можете да се убедите от кадрите на екраните си, той има не лоша детайлност и при стандартна работа от около 40см, не забелязваме зърнистост.

 

 

Яркостта на дисплея е сравнително висока и той остава добре видим, дори когато работим на открито или под директно насочена светлина. Ъглите на странично виждане също са добри, като дори тогава цветовете остават с минимално отклонение. Сензорите на мултитъч дисплея отчитат движението на пръста ни по него добре. Няма нужда от повторения или задържания за задаване на команди. Горе над дисплея има датчик за близост който на база това дали телефонът е до ухото ви регулира активността на дисплея. Така както знаем освен, че се пести електроенергия, няма докато говорите, постоянно да свети целият дисплей до ухото ви.

 

 

В срещуположната долна страна имаме 3 помощните бутона. Те нямат подсветка, но са достатъчно добре видими заради хромираните си маркери.

 

Цена

На няколко пъти в ревюто си споменахме, че Ulefone S7 е бюджетен, евтин и с ниска цена. Колко точно струва той в момента, можете да научите интернет страницата на вносителя Smartfonix.com

 

 

Ревюто което Digital.bg посвети на смартона Ulefone S7 продължава. Гледайте и втората му част в която ще подложим на различни изпитания хардуера, софтуера и батерията. Ще тестваме също така и как снимат общо трите му камери.