Купете Ulefone S11 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Когато ви представяме в ревютата си смартфон за няколко хиляди лева, не е трудно да открием в него впечатляващи неща. По-интересно е, когато сме взели за тест бюджетен смартфон и в него открием толкова впечатляващи неща, че да бързаме да ги споделим с вас в ревюто си. Това, уважаеми дами и господа е Ulefone S11 - нагледно доказателство, как един смартфон с ниска цена, може безапелационно  да спечели симпатиите ни.

След като отворихме кутията и се докоснахме до смартфона за първи път до, за миг си зададохме въпроса „Дали пък Smartfonix, които внасят Ulefone в България – не са ни дали погрешка някой друг смартфон, вместо заявеният бюджетен S11?“ Оказва се обаче, че  всичко е точно – това е в кутията е Ulefone S11. Но погледнете го и вие – не ви ли изглежда като далеч по-скъп смартфон?! Тук Ulefone имат едно голямо Браво от нас за това, че са създали смартфон с красив и запомнящ се дизайн, без това да увеличи цената му. Да отбележим трите основни акценти в дизайна.

 

Разпознаваемата тройна камера върху гърба, която заедно със светкавицата, образува характерен симетричен квадрат. Почти безрамковият WaterDrop Notch дисплей.  Заоблените форми, които в комбинация с 73.7мм ширина на корпуса, правят S11 удобен за работа с една ръка.

 

Като имайте предвид, че това е смартфон с цели 6.1“ диагонал на дисплея – тоест имате на разположение голяма зрителна площ. Като база за сравнение, можем да дадем два доста по-скъпи смартфона които също имат 6.1" дисплеи - Huawei P20 Pro и Apple iPhone XR. Те са широки съответно 73.9мм и 75.7мм. Дефакто и двата са по-широки от Ulefone S11.

Гърбът и периферията на Ulefone S11 са направени от едно цяло парче поликарбон с ефектна, почти огледална обработка, по която следи от пръстови отпечатъци, почти не се забелязват. Със заоблени ъгли и дебелина на корпуса от едва 9.7мм, смартфонът се побира лесно във всеки, дори по-тесен джоб. Ulefone S11 е Dual SIM, като слотът му не е хибриден. Тоест, ако искате да поставите допълнителна microSD карта памет, тя няма да е за сметка на едната SIM карта. Тук стандартите са два – micro и nano. 

 

Периферията на смартфона е стандартна -  в дясно за бутонът за активиране и курсорът за звука, долу е microUSB портът за зареждане и пренос на данни, а горе е 3.5мм аудио жак. Екстра, която все по-рядко срещаме при високият клас смартфони.

 

Високоговорителят е един и се намира върху гърба – звукът от него е доста силен и сравнително чист. За да добиете реална представа за качеството му, предлагаме ви да чуете един саунд тест, който направихме специално за вас. Независимо от съвсем тънката рамка в 3 от страните около дисплея, Ulefone са намерили място за говорител с едва забележима решетка над фронталната камера. Неговият звук също е силен и чист. По време на телефонен разговор чуваме събеседника си отлично, той нас също, благодарение на доста чувствителният микрофон, който се намира долу. Преди малко споменахме фронталната камера, при S11 тя не служи само за правене на снимки. С нейна помощ и чрез функцията Face Unlock, можете да отключите заключеният си смартфон. Технологията за лицево разпознаване работи на база 128 точки по лицето пред камерата. Тестовете ни показват, че Face Unlock работи надеждно и бързо. Времето за отключване е 0.2 секунди.  

 

Със сигурност Ulefone S11 успя да привлече вниманието ви, нали? Това което ви разказахме за него до момента не е всичко. Във втората част на това видео ревю, Digital.bg ще ви покажем своите тестове и неподправени впечатления от техническата част на смартфона – неговите дисплей, хардуер, батерия и камери. Интересното тепърва предстои.