Вижте още видео ревюто: Ulefone S11 - Смартфон с красив дизайн и много ниска цена
 

 

Това е Ulefone S11 – един смартфон, който заслужава вниманието ви. Не само заради ефектният си запомнящ се дизайн и красив цветове, сред които и модерният преливащ Twilight, а и заради факта, че цената му е няколко пъти по-ниска от тази на конкуренти с подобна визия.

В първата част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на S11, разгледахме всичко във визията, като съпоставихме смартфона дори с модели  като Huawei P20 Pro и Apple iPhone XR, които забележете, му отстъпват в графата „размер на тялото, спрямо размер на дисплея“. Ако сте пропуснали да го гледате, директен линк към видеото има тук долу. 

 

Купете Ulefone S11 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

А сега идва ред да продължим напред и да спрем поглед на дисплея, който няма шанс да не остане незабелязан по две причина – заема цели 92.9% от цялата лицева площ на телефона, заради почти пълната липса на рамка и характерната Waterdrop Notch извивка горе. Тя освен красива и запомняща се, е и много функционална – в ляво и в дясно от камерата имате пространство, върху което излиза всякаква информация, която иначе заема от зрителната ви площ.

 

А тук цялата тя е с размер от 6.1“ при които приблизително 6“ са активни при браузване, гледане на видео и игра на игри. Останалото пространство е заето от споменатата информация. Съотношението на страните на екрана е 19.2:9, по-нестандартната цифра е именно заради извивката горе, реалният еквивалент е 18:9. И друг път сме казвали, че това съотношение е много удачно за гледане на видео и игра на игри. Дисплеят е с HD+ резолюция и ма добро цветопредаване. Яркостта му е достатъчно висока, че да бъде добре видим при работа на открито при ярко слънце.

 

Също както дисплея, така и централният процесор на Ulefone S11 е енергоспестяващ. Това е добре познатият ни Mediatek MT6580M, който използват още доста смартфони на марки като Asus, Blackview, Doogee, Leagoo и Oukitel. Той е 4-ядрен 28nm, с Cortex-A7 и тактова честота, достигаща 1.3 GHz. Партнират му Mali-400 MP2 на 416 MHz и 1GB RAM памет.

 

Тази комбинация ви е достатъчна за браузване, работа с леки приложения, социални контакти, снимки и игра на игри с по-ниски графични изисквания. Вградената в смартфона памет е 16GB, които могат да се увеличат с до 64GB посредством microSD памет, която няма да бъде за сметка на втората SIM карта, защото слотът не е хибриден.

 

 

Операционната система под която работи Ulefone S11 е Android 8.1, с потребителски интерфейс Go Edition, при са премахнати всички излишни неща, с цел оптимизиране на работата и по-високо КПД.

 

В менюто на телефона има доста полезни функции, като например „Intelligent assist“ където посредством различни бързи жестови команди, можете да се възползвате от достъп до функции, за активирането на които, иначе ще ви е нужно няколко пъти повече време. Също така имате няколко възможности да оптимизирате работата на батерията, като персонализирате потреблението на енергия на дисплея, работата на фоновите приложения и режимите за пестене на енергия.

 

Самата батерия на телефона е Li-Po с 3500mAh заряд. По време на тестовете ни, тя е достатъчна за между 2 и 3 дни в зависимост от активността ни. Иначе в цифри, един пълен заряд е достатъчен за 20 часа непрестани разговори, 27 часа слушане на музика, 20 часа гледане на видео или до 365 часа в режим на изчакване. В комплект с телефона имате 5V, 1A зарядно, като за едно пълно зареждане са ви нужни около 3 часа.

 

И на финала на нашето видео ревю, посветено на бюджетният смартфон Ulefone S11, сме оставили интересната тройна камера, която краси гърба. Да „краси“ е точното определени, защото освен, че прави не лоши и разнообразни снимки, този квадрат е и един от характерните белези, които правят S11 разпознаваем. Технически, трите камери са 8 MP+2 MP+2 MP, като основният сензор е с апертура f/1.8 и ви позволява да снимате дори околната светлина да е ограничена.

 

При пълен мрак, на помощ идва силната LED светкавица с диапазон на качествено осветяване до около 3 метра. Другите два помощни сензора спомагат за по-плътният и наситен черен цвят в снимките и за реализирането на кадри с „Ефект Боке“. Както виждате от кадрите на екраните си, крайният резултат е доста добър, независимо от ниската цена на смартфона.

 

 

Каква точно е тя към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете, като посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone – Smartfonix.com