Вижте още видео ревюто на Ulefone S1 - Качествен смартфон с ниска цена и красив дизайн

 

Красив смартфон, с качествени материали и ниска цена. Това в ръката ми е Ulefone S1, едно от малкото бюджетни предложения които определено си заслужават, защото в замяна на парите които даваме за тях (независимо, че са малко), получаваме повече от колкото сме очаквали.

В първата част на видео ревюто което  Digital.bg посвети на S1, разгледахме какво има в комплект със смартфона, погледнахме от близо качеството на материалите от които е направен и тествахме някои негови интересни функции. Като цяло се убедихме, че Ulefone не са пестили в нищо от материали, през дизайн, до технологична мисъл.

Сега е време да продължим със следващите компоненти на които обръщаме внимание при избора на бъдещият си нов смартфон, като първи ще бъде дисплеят. При Ulefone S1, той е IPS LCD с 5.5" диагонал и резолюция 960х480 пиксела. Достатъчно голяма зрителна площ, която в същото време не прави смартфона прекалено голям и неудобен за работа. Тестовете ни показват, че 5.5" са идеални за браузване, гледане на видео или игра на игри.

 

Цветовете които пресъздава дисплея на S1 са реалистични, а когато увеличим яркостта до максимум, дисплеят остава достатъчно видим, дори когато сме навън и грее слънце. В същото време, когато пък намалим яркостта до минимум и работим със смартфона при пълен мрак, яркостта не е прекалено висока и респективно натоварваща очите ни. В тази насока Ulefone са помислили и като са добавили към падащото меню “Eye Protection” филтър който допълнително намалява умората в очите.  От подробните настройки пък можете да активирате „Адаптивна яркост“.

 

 

В основата на хардуера на Ulefone S1 стои процесор MediaTek MT6580. Във времето той се е доказал като безпроблемен, надежден и енергоефективен. 32-битовото CPU е с ARM Cortex-A7 архитектура, с 4 ядра на 1.3GHz. Партнират графичен процесор ARM Mali-400 MP2 с 500MHz честота, а RAM паметта е 1GB. Не очаквайте, че на този телефон ще хвърчи като модел с флагмански характеристики, но за стандартна работа хардуерът на S1 ще ви бъде напълно достатъчен.

 

Браузване, социални мрежи, месинджър, Instagram и по-леки програми няма да затруднят Ulefone S1. Както и сами виждате - на него дори ще може да се играе тежка игра като Asphalt 8: Airborne.  Вградената памет на смартфона е 8GB, като при нужда от повече, можете да добавите до още 64GB посредством microSD.

 

Софтуерът който управлява всичко изброено до тук е Android 8.1 Oreo във версия Android GO при която приложенията са така наречените "light". Тоест с по-малки и по-бързи, което автоматично води до по-голямо пространство за съхранение на допълнителна информация.

 

Тук е премахнато всичко излишно, но в същото време базовият пакет от приложения е максимално функционален и опростен. Например имате базово гласовият асистент на Google, Files Go и Go Maps. От падащото меню имате достъп до удобства като фенер, Goole Nearby, режими за пестене на енергия и на данни.

 

 

 

Тук ще отбележим, че макар и бюджетен, Ulefone S1 притежава една функция която е присъща основно на далеч по-скъпи смартфони които сме ви показвали в ревютата си. Това е Face Unlock софтуера, който с помощта на предната камера разпознава лицето ви и чак след това отключва телефона в готовност за работа.  Телефонът също така поддържа безжично принтиране и “Gesture motion”.

 

 

Благодарение на него можете да отключвате дисплея чрез двойно почукване или да отказвате обаждане като просто обърнете телефона с дисплей надолу. Можете също така да правите и разглеждате снимки, без дори да докосвате дисплея. С цел телефонът да работи по-бързо, можете да използвате “DuraSpeed” софтуера който изключва определени приложения във фонов режим. Имате и възможност за бързо периодично почистване на паметта.

 

 

Върху гърба на Ulefone S1 има 2 камери, това автоматично ни подсказва, че с тях можем да правим снимки с „Ефект боке“ при който обект на преден план е на фокус, а зоната около него е дефокусирана. Двете камери са 5+5MP, като основният сензор е софтуерно увеличен до 8MP, с апертурата  ƒ/2.2.

 

Тестовете ни показват, че камерата снима с достатъчно добро качество, че да споделяте снимките си в социалните мрежи. Телефонът също така ви позволява да снимате в монохромен режи, с който снимките стават доста ефектно. От настройките на камерата, можете да активирате GPS таг който ще запаметява във всяка снимка точната локация, където е била направена тя и последствие ще ви дава възможност в Google Maps винаги да виждате къде сте били преди години.

 

Светкавицата на телефона е доста силна и диапазонът ѝ на качествено осветяване на обекти в кадър е около 3 метра. Както при основната, така и при предната камера, можете да се възползвате от разкрасяващата „Face Beauty“ функция. При видео, максималното качество е 720p.    

 

Ulefone S1 има Li-po акумулаторна батерия с 3000mAh заряд. По време на тестовете ни, той се оказва достатъчен средно за около 2 дни комбинирана работа с едно зареждане.

 

 

Каква е цената на Ulefone S1 към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете като посетите официалната страница на вносителя на Ulefone – Smartfonix.com