Купи Ulefone S1 с най-ниска цена от Smartfonix.com 

 

Какво можем да очакваме от един смартфон който струва около 100лв?! В повечето случаи отговорът на този въпрос би бил „Не много“, но за щастие всяко правило има и своите изключения. Като например Ulefone S1 който държа в ръката си. Независимо, че цената му е доста ниска, оказва се, че той предлага на потребителите много повече от това което могат да очакват в замяна на парите си. С какво този смартфон успя да ни впечатли толкова много, ще разберете в следващите няколко минути.

Първата приятна изненада ни очаква още щом разопаковаме кутията. Независимо, че Ulefone S1 е с ниска цена,в окомплектовката към него получаваме безплатно предпазен кейс. Като качеството му определено не е за „отбиване на номера“, материалът от който е направен той е доста стабилен и изглежда яко. Релефната обработка на гърба наподобява много удачно карбон. Особено в златната версия, така S1 на практика чрез кейса получава още една коренно различна визия.

 

Свикнали сме бюджетните смартфони да не блестят с кой знае какъв дизайн, а материалите от които е направен корпусът им да бъде компромисен. Ето тук се появява поредната приятна изненада при Ulefone S1. Ако не знаехме предварително колко струва, в никакъв случай на база на дизайна, нямаше да предположим, че S1 е с ниска цена. Визията му е премиум и корпусът определено изглежда ефектно. Цялата периферна лайсна е направена от масивен метал, а рамката около дисплея е в същият цвят както и задната част на телефона. Гърбът е поликарбон, но с обработка която особено в златната версия много наподобява метал.

 

С размери 148.6мм на 70.7мм и благодарение на извитите си форми, Ulefone S1 е много удобен за държане в ръка. Както вертикално при разговори, така и хоризонтални при работа и забавление. Профилът на S1, в най-издадената му точка е точно 9.55, в краищата пък измерваме почти наполовина по-малко. Както виждате, телефонът лесно се побира дори в по-тесен джоб на дънки.

 

Разглеждайки периферията ще отбележим, че бутонът за активация и курсора за звука са в дясно, а аудио жака и зареждащият порт са изнесени горе. Това разположение винаги сме смятали за по-удобно по две причини. Едната е, че когато слушате музика със слушалки и телефонът е в джоба ви, кабелът им няма да се пречупва, а другата, че когато седите или лежите и успоредно с това зареждате телефона си, а искате да браузвате, кабелите отново няма да ви се пречкат.

 

Тук има едно специфично нещо което трябва да направите, за да стартирате смартфона си. Свалете задният капак, който впрочем е захванат доста стабилно. Махнете батерията и след това свалете тази предпазна лента. Производителят я слага с идеята, батерията на S1 да бъде фабрично нова при закупуването на смартфона и в нея да има достатъчно заряд.

 

Тук ще отбележим още нещо любопитно, което винаги сме определяли като преимущество при даден смартфон. За да поставите SIM или microSD картата памет, няма нужда да сваляте батерията и респективно да изключвате смартфона си. Особено при картата памет, която по-често се вади.При Ulefone S1 слота е изведен в дясната странична част. Тук имате възможност или да поставите едновременно 2 nano SIM карти или 1+допълнителна карта памет. Двата слота са един под друг.

 

Високоговорителят който има S1 е само един, но въпреки това звукът който възпроизвежда е доста силен. Предлагаме ви да чуете един саунд тест. Тук можем да споделим и впечатленията си от говорителя над дисплея. При разговори, чуваме добре събеседника си, дори без звукът да е усилен на максимум. Тoj също ни чува отчетливо и ясно, защото микрофонът се намира непосредствено до устата ни, в долната част на S1.

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто което Digital.bg посвети на бюджетният смартфон Ulefone S1, в нея ви очакват не по-малко интересни тестове и преки впечатления които добихме във времето в което тествахме този интересен модел. Междувременно, ако бързате да научите какви са техническите характеристики и цената на Ulefone S1, можете да го направите като посетите официалният сайт на вносителя му – Smartfonix.com