Вижте още видео ревюто: Ulefone S1 Pro - Dual SIM 4G смартфон с ниска цена и добра камера

 

Ако преди години само флагман смартфоните изглеждаха яко и се налагаше да чакаме година-две, докато спадне цената и, за да можем да си ги купим, в случай, че разполагаме с ограничен бюджет. Днес вече нещата стоят по коренно различен начин. Благодарение на марки като Ulefone, не са един и два случаите, когато за малко пари можем да получим доста качествено устройство с красив дизайн и добри технически параметри. В това свое ревю, екипът на Digital.bg ще ви покаже именно едно такова устройство, което във времето в което тествахме успя да ни спечели не сам ос визията си, но и с някои екстри, с които днес не могат да се похвалят дори няколко пъти по-скъпите флагмани на премиум марки. Уважаеми дами и господа - Ulefone Power 6.

Първото нещо, което ни прави впечатление е много ефектната кутия, в която идва телефона. Погледната от близо, тя има текстура наподобяваща плат. Вътрешното пространство също е с преливащи нюанси на синьото. В кутията, освен самия Power 6, намираме доста богата окомплектовка, която включва: игла за отваряне на SIM слота, допълнителен втори протектор за дисплея, освен заводски вграденият, USB Type-C кабел за зареждане и пренос на данни, донгъл към 3.5мм аудио жак и бързо 5V/2A зарядно. Самият смартфон изглежда черен, но реално не е. Той идва с гумиран предпазен кейс, който обгръща целият му корпус. Много практично, така още с отварянето на кутията, смартфонът ви е защитен с протектор и с кейс.

Иначе цветовите разновидности на Ulefone Power 6 са общо 3 – черна, червена и синя. Цветовете са доста ефектни и в тях е не само задният капак на телефоните, но и периферната им лайсна. Гърбът прилича на стъкло, но е поликарбон излят по специална технология. Ако загледате гърбовете от съвсем близко, ще 3D ивици, които създават усещане за вградени нишки.

 

Периферната лайсна на смартфона също е направена от поликарбон, макар много да прилича на метална. Гърбът на Power 6 е заоблен, ъглите също, а WaterDrop Notch дисплея е 2.5D.

 

Всичките тези форми вкупом, правят смартфона удобен за държане в ръка. Както при разговори вертикално, така и при бразуз, гледане на видео и игра на игри хоризонтално. Въпреки огромният си 6.3“ дисплей, Power 6 е доста компактен - с размери 159.2мм на 75.8мм. Като база за сравнение Apple iPhone XR е широк 75.7мм, а дисплеят му е по-малък 6.1“. Както виждате, Ulefone са намалили значително рамката около дългите страни на дисплея. Смартфонът тежи 207гр, а дебелината му е 9.95мм. Въпреки тънкият профил обаче, тук вътре Ulefone са побрали батерия с цели 6350mAh заряд. Но нея ще разгледаме подробно малко по-късно. Тук правим този акцент, защото Ulefone Power 6 е един от малкото изящни смартфони, които могат да се похвалят със сериозно време за автономна работа.

 

Разглеждайки периферията на телефона ще отбележим, че той е Dual SIM, като слота е от хибриден тип и се намира в ляво. В дясно са бутонът за активиране и курсорът за звука. Долу се намира USB Type-C порта, микрофона и високоговорителя. Независимо, че е само един, говорителят е много силен, нещо в което и сами ще се убедите от този наш саунд тест. Добри са впечатленията ни и от говорителя над дисплея. По време на телефонни разговори чуваме събеседника си много отчетливо. Той нас също, микрофонът изолира околните шумове.

Ulefone Power 6 има две  умни възможности за отключване – чрез Fingerprint сензора върху гърба и посредством Face Unlock софтуер, който си партнира с предната селфи камера. И двата варианта са надеждни и тестовете ни показват, че работят бързо.

 

Освен, че е Dual 4G LTE, Ulefone Power 6 има поддръжка на GPS+Glonass+Beidou+Galileo. Връзката със сателитите става бързо, а тракинга на картата е с минимално отклонение, съпоставимо с това на професионална навигационна система Garmin. Телефонът има вграден NFC чип, който ви позволява не само да се свързвате бързо с други устройства, но и да правите разплащания директно от телефона си чрез Google Pay в страните, които поддържат тази опция.

 

До тук с дизайна, използваните материали и спецификите на периферията на новият Ulefone Power 6. Очаквайте втората част на видео ревюто, което Digital.bg му посвети. В нея ще подходим малко по-технически и ще разгледаме и тестваме дисплея, хардуера и софтуера на този интересен смартфон. Ако междувременно сте любопитни да видите параметрите му в аванс, както и каква е цената на която се продава в момента в България, можете да посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone – Smartfonix.com