Вижте още: Смартфон UleFone Power 5 - Цена, дизайн и дисплей

 

Ако сте гледали първата част на видео ревюто което Digital.bg му посвети, вече го познавате добре. Това на екраните ви е UleFone Power 5 – един доста интересен смартфон с премиум дизайн в който да използвани доста качествени материали. Той е с голям дисплей с висока резолюция и още куп скрити и доловими от пръв поглед екстри.

В случай, че сте пропуснали да я гледате, директен линк към първата част на ревюто ни ще намерите над тази статия. А сега е време да продължим със следващите компоненти на които обръщаме внимание при избора на бъдещият си нов смартфон.

 

Хардуер

В основата на хардуера на Power 5 стои MediaTek Helio P23 с моделна абревиатура MT6763T. Това е 8-ядрено ARM Cortex-A53 което и преди сме срещали при различни смартфони от среден и висок клас, включително и при UleFone Power 3 който вече сме ви показвали във видео ревютата си.

 

4 от ядрата на това CPU стандартно работят с 1.65 GHz и са активни постоянно, като по този начин телефонът автоматично се превръща в енергоспестяващ. Не си мислете обаче, че това е всичко. Останалите 4 ядра се активират при нужда от повече мощ и работят с цели 2.3 GHz. Партниращият графичен процесор е ARM Mali-G71 MP2, а RAM паметта предостатъчните 6GB.

 

 

За тези които следят статистиката която водим ще дадем малко резултати от различни Benchmark тестове на които подложихме телефона. В AnTuTu v7 той маркира средно 82650 точки, в PCMark за Android - 4630, а 3DMark – 1550 точки. Интересно е да се отбележи, че тези резултати са средно с по 15% по-добри от тези които постигат почти всички други смартфони с реципрочен хардуер. Тайната се крие в софтуера който ще разгледаме след малко. Сега ще си поговорим за графиката на телефона, която в тестовете GFXBench и T-Rex резултатите са около 22fps.

 

 

По-интересно е обаче да споделим как се справи UleFone Power 5 с играта на игри. Тестваме с Asphalt 8 Airborne която на високи графични настройки маркира средни резултати около 25fps. Така че можете да сте спокойни – на този смартфон ще вървят гладко всички актуални игри които днес се предлагат в Google Play.

 

При максимално натоварване, температурата на корпуса остава доста под средностатистическата. Средно около 30 °C почти не се усещат в ръцете ни и можем спокойно да играем часове без прекъсване, дори денонощие, защото батерията го позволява. 

 

Но впечатленията си от нея ще споделим след като ви разкажем за спецификите на софтуера при UleFone Power 5. Той е поверен в ръцете на Android 8.1 Oreo, но не какъв да е. Нещо много важно и полезно, с което като цяло могат да се похвалят смартфоните на Ulefone е, че Power 5 идва с чист Андроид.

 

Тоест в него няма предварително инсталирани Third-party апове които много рядко се случва да използвате и само излишно натоварват смартфона ви. В същото време в чистият Андроид тук, Google са заложили всичко от което един потребител има нужда, а интерфейсът на Ulefoneе направен така, че всичко да е лесно достъпно и бързо за ориентиране.

 

 

Вградената в смартфона памет е 64GB. Обем който реално е предостатъчен на всеки средностатистически потребител, но ако все пак имате нужда от повече пространство за съхранение на своите файлове, чрез microSD можете да добавите до още 256GB.

 

Както вече на няколко пъти споменахме в ревюто си, едно основните достойнства на UleFone Power 5 е неговата батерия. Тя има на разположение цели 13000 mAh които са значително повече от всичко което сте виждали до момента. Като база за сравнение Apple iPhone X е с 2716mAh, Samsung Galaxy S9 - 3000 mAh, а Huawei P20 Pro - 4000 mAh. Оказва се, че с UleFone Power 5 буквално забравяте за зареждане. В комбиниран работен режим една пълна батерия ще ви е достатъчна за седмица.

 

Това означава, че телефонът може да се зарежда едва 52 пъти за година. Разделено по различни типове потребление – тези 13000 mAh са ви достатъчни за: денонощия постоянно гледане на видео онлайн или игра на игри, 20 часа видео запис или над 50 часа непрестанни разговори.

 

Освен, че има много добра батерия, UleFone Power 5 има на разположение и специално 5V/5A Super Fast Charge зарядно. С него за един пълен цикъл на батерията ще са ви нужни само 2.5 часа. Освен това Power 5 поддържа и безжично 10W Wireless зареждане. Благодарение на Qi wireless charging технологията, можете просто да поставите Улефона върху специално зарядно и да му добавите заряд, без да използвате каквито и да е кабели.

 

Камера

Вече познавате добре флагман модела UleFone Power 5. Остана единствено да ви покажем как снимат неговите камери. Това ще разберете скоро в отделно фотографско ревю в което ще ви покажем много и различни снимки и видео.