Когато тествахме в първата част на това видео ревю Ulefone Power 3S, в края съвсем логично си зададохме въпроса – толкова красив смартфон с голям 6” дисплей с висока резолюция, ще има ли реципрочно добър хардуер който да е подходящ за игра на игри? Ами батерията – ще трябва ли да зареждаме Power 3S често? Отговорите на тези и други интересни въпроси предстои да разберете в следващите минути.

Когато инсталираме на смартфона CPU-X тестер за хардуер, предположенията ни, че хардуерът му е добър оказват верни. В основата на на Ulefone Power 3S сто доказал се като доста качествен процесор MediaTek MTK6763V. По-известен като Helio P23, той е идеален не само за игра на игри с високи графични изисквания, но и за работа с тежки програми.

 

8-ядрен Cortex-A53 с 2.0GHz тактова честота и партниращ графичен процесор ARM Mali-G71, той работи заедно с 4GB RAM памет. Инсталирахме няколко различни хардуерни теста на смартфона, за да получите максимално нагледна представа за качествата му.

 

Чисто статистически, AnTuTu Benchmark резултатите показват, че в ръцете си държим сериозна машина. Това пък са резултатите от графичен тест за кадри в секунда, но освен него инсталирахме и Asphalt 8: Airborne който на високи графични настройки също постига добър FPS.

В тези моменти на сериозно натоварване, измерваме температурите на корпуса и на процесора на телефона.

Те са под средностатистическите и това до голяма степен е постигнато с помощта на специалният материал от който е направена по-голямата част от корпуса на Power 3S.

Вградената в смартфона памет е с предостатъчен обем от 64GB. Ако все пак те не са ви достатъчни, чрез microSD можете да добавите до още 128GB. 

 

 

В основата на софтуера на смартфона стои операционна система Android 7.1.1, с интерфейс който е оптимизиран специално за Ulefone. В него намираме множество полезни доработки, като тук ще се опитаме да ви синтезираме по-интересните от тях.

Например “Fast Capture”с която да правите видео и снимки, без дори да отключвате телефона. За целта трябва да натиснете два пъти бързо или да задържите за 3 секунди бутона за увеличаване на звука.

 

„QR Scan” не само ви позволява да разчитате QR кодове, но и дори да сами да си правите такива.

 

Както вече знаем, дисплеят на Power 3S е доста голям, така че работата с една ръка понякога е малко по-трудна. По тази причина Ulefone са интегрирали „One-handed Mode” при който след слайд от ляво на дясно в долната част на дисплея, работната част от него ще се намали, за да ви е достатъчно удобна за работа с една ръка. В същото време ако сте левичари, от настройки можете да промените и разположението на 3-те виртуални бутона в долната част на дисплея.

 

Ulefone Power 3S поддържа и „Gesture motion” функционалност при която имате на разположени различни хитринки с които работата със смартфона  е още по-лесна. Можете да приемате обаждане, като просто доближите слушалката до ухото си или да го отхвърляте, ако обърнете дисплея надолу. Движейки 3 пруста нагоре по дисплея да активирате камерата, а надолу да правите скрийншот. Fingerprint сензорът върху гърба пък е мултифункционален и може да се използва за връщане назад в менюто или хъм стартовият екран, за правене на снимка или за приемане на обаждане. За какво точно искате да го използвате, можете да изберете от менюто с настройки.

 

Въпрос който често вълнува потребителите е, смартфонът има ли LED индикатори над  бронираният Gorilla Glass 4 дисплей. Тук отговорът е положителен – горе свети син диод когато имате пропуснати обаждания и известия, мигащ червен когато батерията се зарежда и постоянно червен когато е изтощена.

 

Макар, че това с Ulefone Power 3S ще ви се случва наистина рядко, защото както подсказва и името модела, той има батерия с огромен заряд. Цели 6350mAh са ви достатъчни за около 3 до 4 дни комбинирана експлоатация или забележете 64 часа непрестанни разговори.

Чрез този донгъл пък можете да споделяте от енергията на телефона с други нуждаещи се от такава устройства. Голямата батерия обаче не се зарежда дълго, Ulefone дават в комплект с Power 3S специално 5V/3A Fast Charge 4.0 зарядно.

 

С него само 5 минути зареждане са равни на 2 часа разговори, а едно пълно зареждане от 0 до 100% става за 2 часа.