Голяма част от потребителите които търсят нов смартфон имат две много важни изисквания към него. Да има голям дисплей в който да не се налага постоянно да се взират четейки текст и голяма надеждна батерия която да не зареждат постоянно. В това свое видео ревю ще ви покажем един смартфон който не само отговаря на въпросните изисквания, но освен това бързо ни спечели с ниската си цена, красивият си компактен корпус, 4 камери и още куп други екстри. Уважаеми дами господа - Ulefone Power 3S.

Смартфонът се предлага в две цветови разновидности – черна и златна. Свикнали сме телефоните с матирано черен корпус да се цапат много. Не са един и два случаите в които тествайки такива устройства сме отбелязвали, че по гърбовете им се задържат следи от пръстови отпечатъци.

За щастие Power 3S не е от тези смартфони. Материалът от който са направени гърбът и периферията е специален и по него отпечатъци не личат. Освен това повърхността не се пързаля – нещо много важно което всеки би искал от смартфон с голям дисплей както този.

 

Заради заоблените си ъгли и периферия, формата на Power 3S е ергономична и той стои стабилно в ръката ни както при разговори, така и когато го държим хоризонтално при работа. Дебелината на профила е под сантиметър, което по никакъв начин не подсказва, че Ulefone са интегрирали в Power 3S батерия с огромен заряд. Подсказва го единствено името на модела…но за батерията и заряда ще си говорим по-късно.

Сега ще отбележим, че разглеждайки периферията ни прави впечатление, че никъде не намираме 3.5мм аудио жак. Питате се, дали можете да слушате музика с жични слушалки – никакъв проблем. Ulefone предлагат Power 3S с много богата съпътстваща окомплектация, в която има преходник от USB Type-C към аудио жак.

Имаме още преходник от micro USB към Type-C и донгъл към пълноразмерно USB. Към него можете да свържете директно флашка и дори мишка или клавиатура. Основната цел на тази джаджа обаче е, чрез нея да споделяте от енерфията на Power 3S, използвайки го като Powerbank.

 

В кутията на смартфона има още протектор за дисплея и прозрачен силиконов кейс. Той покрива цялата периферна част под която в дясно остава бутона за активиране и курсора за звука и хибриден Dual SIM слот в ляво. В него можете да поставите или две nano SIM карти или в едното гнездо да стои допълнителна microSD карта памет.

 

В долната част са микрофона и високоговорител. Впечатленията ни от него са добри. Звукът който възпроизвежда той е доста силен и чист. Ето един саунд тест от който ще добиете реална представа за него. Доволни сме и от микрофона – при провеждане на разговор, събеседникът ни ни чува добре, дори в по-шумна среда.  

Ulefone са се погрижили и за сигурността на информацията която съхранявате в смартфона си, а и в същото време значително са улеснили живота ви, защото няма да се налага да въвеждате цифрови пароли или да рисувате символи върху дисплея си, за го отключите.

 

Отключването става с помощта на Fingerprint сензор който е разположен върху гърба на смартфона. Теста ни с 10 последователни опита за отключване показва, че нямаме нито един неуспешен, а всичко става почти светкавично. Освен с помощта на уникалният си пръстов отпечатък, можете да отключите Ulefone Power 3S и с поглед.

 

Да, телефонът има Face ID софтуер който с помощта на предната камера разпознава дали пред него стои лице което предварително е зададено. Много удобно, особено в случаите когато сте с ръкавици през зимата.

След като вече дисплеят е отключен, нека разберем малко повече подробности и за него. На първо място, той е направо огромен! Този 6” безрамков дисплей е побран в тялото на стандартен 5.5” смартфон. Цели 90.8% от лицевата част на телефона са заети от дисплея. Като база за сравнение – тук габаритите са 159.2мм на 75.9мм, а на Apple iPhone 8 Plus 158.4мм на 78.1мм.

Оказва се, че той не само е с половин инч по-малък, но дори е значително по-широк. Тук разбира се много важен фактор при Power 3S е съотношението на страните на дисплея. 18:9 е много по-удобно за гледане на видео и игра на игри. Резолюцията е FHD+ или по-известна като 2K. Зад двете абревиатури стоят 2160x1080 пиксела които дават 402ppi плътност на изображението.

 

В резултат то е максимално детайлно и дори да гледате от съвсем близко разстояние дисплея, няма да забележите очертанията на пикселите, а това ви гарантира, че дори след часове игра на игри, очите ви няма да изпитват повишена умора. Дисплеят на смартфона е изпълнен по технология In-Cell. Тоест между отделните му пластове няма никакво пространство и картината изглежда като залепена за последния слой.

Съгласете се, в комбинация с тази висока яркост, изображенията изглеждат наистина добре. По време на тестовете си не се сблъскахме с проблеми с ъглите на странично виждане и с работата навън в слънчеви дни, в които при голяма част от смартфоните срещаме отблясъци.

Какъв е хардуерът при Ulefone Power 3S и как се справи той в нашите изпитания, предстои да разберете във втората част на това видео ревю. Там ще разгледаме още софтуера и батерията на смартфон.

За запалените любители на мобилната фотография пък сме подготвили отделно фотографско видео ревю в което ще видите множество тестови снимки.