Вижте още: Ulefone Power 3 - Смартфон с голям 6" дисплей, красив метален корпус и достъпна цена

Вижте още: Ulefone Power 3 - Смартфон с 6GB RAM памет, 64GB сторидж и 6000mAh батерия

 

Спомняте ли си как завърши последното видео ревю от поредицата която Digital.bg посвети на смартфона Ulefone Power 3. Днес идва ред да спазим обещанието си от там и да тестваме общо 4-те камери на този смартфон. Но преди това, ето една кратка ретроспекция, какво вече знаем за новия модел на Ulefone.

Power 3 е един от фалгманите на марката, той има много ефектен дизайн и корпус направен от алуминий с две цветови разновидности – черна и златна. Дисплеят му е с Corninng Gorilla Glas 3 протекция, съотношение на страните 18:9, голям 6"диагонал и FHD+ резолюция 2160 x 1080 пиксела. При хардуера всичко е реципрочно добро - 6GB RAM, 8-ядрен процесор MediaTek MT6763 и 64GB вградена памет. Смартфонът е с 2 SIM карти, а батерията е с огромен заряд – 6080mAh.

 

Ако ви е интересно да разберете повече подробности – над тази статия ще намерите директни линкове към двете видео ревюта които вече сме направили на Ulefone Power 3. А сега, да стартираме камерата му, първо основните върху гърба. Те са 21+5MP като сензорът е Samsung S5k3p3, което е достатъчно голяма заявка за високо качество. Предположението ни се потвърждава още от първите снимки които правим в автоматичен „Photo” режим. 

Камерата на Ulefone Power 3 фокусира много бързо

 

Тук впечатление ни прави, че камерата има изключително бърз PDAF фокус. Както виждате, дори местейки я бързо при снимане на видео в по-слабо осветено помещение са нужни само няколко милисекинди за автоматично фокусиране. Както знаем, голяма част смартфони имат проблеми не само с фокуса, но и с размазване на контурите в условия на по-слаба осветеност - Power 3 не е от тях. Същото можем да кажем и за предната камера която има 13MP сензор с апертура ƒ/2.2.  

 

Без значение с фронталната или със задната камера снимате, в автоматичен режим ще можете да се възползвате от най-много екстри от изскачащото меню в дясно. Например „Zero Shutter” с който снимките стават светкавично, още със самото натискане на спусъка, но той не може да се използва заедно с HDR.

 

 

Това е “Anti-flicker” който намалява значително неприятният ефект на пулсиращото осветление (най-често при луминисцентни лампи). Имате още самоснимачка и ограничение броя на последователните снимки при задържане на спусъка. Можете да регулирате размера на снимката и привюто ѝ.

 

Най-полезните екстри са две. „Face detection” която разпознава до 15 лица в кадър и на база разположението им контролира фокуса и „GPS location” която с помощта на навигационната система на смартфона запаметява точното местонахождение на всяка снимка и последствие, дори след няколко години когато я разглеждате в галерията си, можете да видите на Google Maps, къде точно е била направена тя. При предната камера като допълнение имате и „Mirror” който автоматично прави селфитата ви огледални.

 

Днес е все по-актуално да се снима с „ефект боке” при който обекта на преден план е на фокус, а фона зад него е замъглен. Вече не са малко смартфоните които могат да се похвалят, че снимат с този ефект но са единици тези които могат да го правят едновременно с основната и с предната си селфи камера. Ulefone Power 3 е именно един от тези все още рядко срещани смартфони и снимките му се получават доста добре.

 

С тази скала можете да регулирате големината на фокусираната зона, а с тази степента на дефокусиране. Интересно е да отбележим, че дори при много близки снимки, „Blur” ефекта работи отлично.

 

 

Като цяло при Power 3 можете да използвате почти всички функции на основната камера и при предната. Например можете да активирате режима „Face Beauty” при който се ретушира лицето в кадър, след което по кожата почти не остават бръчки, пъпчици или белези.

 

 

Можете да правите и ефектна монохромна фотография с която също стават много интересни кадри. Допълнителни ефекти можете да използвате и след като сте направили вече снимките си. Те се избират и регулират от тук.

 

 

Снимките на тъмно не са проблем както за предната селфи камера, така и за основната върху гърба. 

Ulefone Power 3 има общо 3 LED светкавици с диапазон на качествено осветяване – 4 метра при задната и метър при предната.