Вижте още: Vernee X Plus - 6GB RAM, 128GB вградена памет и 6200mAh батерия

 

Самото му наименование - Ulefone Power 3, ни подсказва много, какво точно се крие зад този смартфон. Мощен вероятно е хардурът му, или батерията е с голям заряд, или пък Power е съвкупност от много екстри накуп. До тук с предположенията, в това видео ревю на Digital.bg ще получите нагледни и подробни отговори на всички въпроси които ви интересуват около смартфона Ulefone Power 3.

Отваряйки кутията му оставаме приятно изненадани от факта, че Ulefone ни дават Power 3 в комплект с много допълнителни аксесоари. Това са прозрачен предпазен кейс, който прилепва плътно към телефона, допълнителен протектор, игла, Fast Charge зарядно и силиконов кабел за зареждане и пренос на данни, който няма шанс да оплетете лесно защото има две крепежни скоби. Имате още преходник от microUSB към USB Type-C и 2 кабела с преходници към Type-C, единият от пълноразмерно USB, а другият от 3.5мм аудио жак.

Това автоматично ни подсказва, че по корпуса на Power 3 няма жак за слушалки. Така е, дизайнът който Ulefone са гонили тук е максимално изчистен. Формата на телефона е ергономична и той приляга добре към ръката ни. Имаме заоблени ъгли и плавна преливка от периферията към лицевият панел където стои извито в краищата 2.5D стъкло. 

Корпусът на Ulefone Power 3 е направен от метал

 

Целият корпус е направен от метал, единствено в горната и в долната част има тънки поликарбонови линии под които се крият антените за Wi-Fi, телефония и Bluetooth. Те идеално завършват визията на Power 3 и ефектно пасват на полираната лайсна която визуално разделя периферията на две части. 

Дори с огромна 6080mAh батерия, Ulefone Power 3 е дебел само 9.85мм 

 

По нейното продължение както вече стана ясно няма аудио жак. В дясно за бутона за активиране и курсора за звука, а в ляво слот за две Nano SIM карти. 

Ulefone Power 3 е Dual SIM 4G смартфон

 

Долу са USB Type-C, микрофон и две решетки под които се крие един високоговорител. Интересно е да отбележим, че когато направихме тест със запушване на всяка от тях с пръст и в двата случая продължава да се чува звук. Така когато играете игри държейки Power 3 хоризонтално, няма шанс да запушите и двете решетки едновременно. 

Ulefone Power 3 има силен звук благодарение на вграденият AW8736 HiFi чип

 

Ето един саунд тест от който ще добиете реална представа за качеството на звука който ние ще определим като силен и чист. Очаквано, все пак в основата на всичко стои AW8736 HiFi чип. Добри са впечатленията ни от качеството с което записва звук микрофона. „Това видео сме заснели с предната камера в шумна средна, но за камерите и снимките ще си говорим малко по-късно.” Непосредствено под камерите, Ulefone са добавили Fingerprint сензор.  

Fingerprint сензорът е надежден и отключва смартфона мигновено

 

Отключването на телефона с пръстов отпечатък става безпроблемно и можем да определим сензора като надежден. Power 3 има на разположение и още един иновативен начин на отключване. Това е Face ID който с помощта на предната камера разпознава дали телефона е в ръцете на собственика му.

Сега е време да преминем към дисплея който е едно от големите преимущества на този смартфон. На първо място, той е наистина голям - цели 6", но заради почти пълната липса на рамка в дългите страни и значително намалената в късите страни - макар и 6-инчов Power 3 е съпоставим като размери със стандартен 5.5" смартфон. Ето да вземем например Apple iPhone 8 Plus, той е широк 158.4мм и висок 78.1мм. Габаритите при този Ulefone пък са 159.2 на 75.9 – тоест почти същата височина, но с 3% по-тесен. Това автоматично се отразява положително на удобството при държане с една ръка.  

Ulefone Power 3 е удобен за държане в ръка

 

Тук разбира се всичко зависи от това колко е голяма ръката ви, но повечето хора ще могат да достигнат с палец до далечната страна на дисплея. Ако изпитвате затруднения, от менюто с настройки можете да активирате „One-handed mode”. Сега с тази стрелка можете да изберете намаления прозорец в ляво или в дясно да стои. Излизането от режима става чрез слайд на обратната страна.

Дисплеят на Ulefone Power 3 е IPS LCD с FHD+ резолюция

 

Самият дисплей на Ulefone Power 3 е IPS LCD с FHD+ резолюция 2160x1080 пиксела. Така плътността на пикселите за 1” е 402ppi с 0.06мм размер на всяка от точките. В резултат от колкото и близко разстояние да гледате дисплея, няма да забележите очертанията на пикселите, а така освен добра детайлност, неминуемо и умората в очите ви след часове постоянна работа ще е с пъти по-малка в сравнение с това, ако работите със смартфон чийто дисплей е с по-ниска резолюция.

Цветовете на дисплея са максимално реалистични

 

Сигурно вече ви е направило впечатление, че съотношението на страните на Power 3 е малко по-нестандартно. Тук то не е 16:9, а 18:9. Много по-удобно за гледане на видео и игра на игри. Когато например сте си пуснали клипове в Youtube, с два пръста така, можете да разтворите видеото на цял екран. 

На дисплей със съотношение на страните 18:9, видеото изглежда по-добре

 

Както и сами виждате на екраните си, цветовете които пресъздава Power 3 са максимално наситени и реалистични. Яркостта е много висока и работата навън или под директно насочена светлина не е никакъв проблем. Погледнем ли под ъгъл дисплея, забелязваме че образите са като залепени за последния слой. 

Дисплеят на Ulefone Power 3 има Gorilla Glass 4 протекция

Това се дължи на  In-cell технологията която са използвали Ulefone. Не можем да пропуснем да споменем и още нещо важно – дисплеят на смартфона има Gorilla Glass 4 ниво на протекция. Така че можете да сте спокойни – той няма да се надраска лесно.

 

Предстои да видите

Един смартфон обаче не е само красив дизайн и качествен безрамков дисплей. Във втората част на видео ревюто на Ulefone Power 3 ще разгледаме неговият хардуер, софтуер и батерия. Ако сте нетърпеливи и искате още сега да разберете поне какви са техническите му характеристики, можете да посетите официалният сайт на вносителя Smartfonix.com