Купете Ulefone Note 9P с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

След като публикувахме видео ревюто на бюджетният смартфон Ulefone Note 8P, коментарите на много от вас гласяха, че наистина е много хубаво освен скъпи флагмани за по няколко хиляди лева, на пазара да има и такива десетки пъти по-евтини устройства и е добре, че сме направили детайлен обзор на такова устройство, защото има хора, които не разполагат с огромни средства за покупка на нов смартфон.

 

Това ни подтикна да разгледаме портфолиото на Ulefone, които са известни със своите бюджетни предложения и така открихме смартфона, който ще ви покажем в това свое видео ревю. Уважаеми дами и господа - Ulefone Note 9P.

Както подсказва и наименованието му, той има общо с Note 8P, но е един клас над него. На база тестовете си можем да кажем, че тук потребителят получава значително количество технически подобрения, а в същото време цената на устройството остава достъпна.

Нека започнем да разопаковаме кутията, в която освен Note 9P намираме и огромно количество съпътстващи аксесоари. Те включват игла за SIM, общо два протектора за дисплея, зарядно и кабел за пренос на данни и прозрачен силиконов кейс.

Тези неща са се превърнали като стандартни за смартфоните на Ulefone, но като се замислим в наши дни са единици производителите, които дават толкова богата съпътстваща окомплектовка към смартфоните си. Ще ви припомним, че някои от топ брандовете дори махнаха зарядните от кутиите на новите си модели смартфони.

 

Ulefone Note 9P се предлага в 3 цветови разновидности, като и трите са налични за продажба в България – неутрално черно и ефектните Midnight Green и Aurora Blue. Вариантът който виждате на екраните си е последният при който гърбът е с градиентни цветове, които преливат между различни нюанси на синьото. Дизайнът на смартфон определено е ефектен и запомнящ се.

Ако не бяхме проверили предварително цената му при вносителя на марката – Smartfonix.com, по никакъв начин нямаше да предположим, че Note 9P е толкова бюджетно изпълнение. За това усещане допринасят всички детайли по гърба, като и лицевата част, където рамката около Waterdrop дисплея е съвсем тънка. Ако при Note 8P имахме забележка по отношение на дебелината на тялото, то тук такава нямаме, защото профилът който измерваме е само 9.2мм, а имайте предвид, че дисплеят на 9P е с над 1“ по-голям от този на 8P. Останалите габарити са 166мм на 76.7мм.

Макар и по-голям от средностатистическите смартфони, Note P9 е удобен за държане в ръка, това се дължи на факта, че гърбът не се пързаля много. Гърбът и периферията са направени от едно цяло парче поликарбон, което стои статично и не се сваля. Двете SIM карти и microSD картата памет се поставят в специален слот в лявата периферна част. Гледайки тройното чекмедже, отчитаме като плюс това, че Ulefone не ни ограничават с хибриден слот а ни дават възможност да използваме 2 4G SIM карти, дори когато добавим допълнителна памет.

В срещуположната дясна периферна част се намират бутоните за активиране и за контрол на звука. Говорейки за звук – в горната периферна част се намира 3.5мм аудио жак, а решетката на говорителя е много елегантно прикрита в самия край на рамката, над селфи камерата. Микрофонът пък се намира в долната периферна част, където се намира и високоговорителят.

 

Макар и да е само един, звукът от него е доста силен и чист. Саунд тест, който направихме за вас, за да добиете реална представа за качеството му, можете да намерите във видеото над тази статия. Докато погледът ни е долу, ще отбележим, че макар и бюджетен Ulefone Note 9P може да се похвали с порт за зареждане и пренос на данни, който все още е присъщ само на по-високият клас смартфони. Става дума за по-бързият и надежден USB Type-C.

Върху гърба на смартфона има Fingerprint сензор, който ви позволява да го отключвате посредством пръстовият си отпечатък. Имате и още един вариант за отключване посредством Face Unlock функция, която на база 128 биометрични точки от предварително зададеното ви лице, решава дали смартфонът е в ръцете ви, преди да го отключи.

 

Очаквайте и втората, технически насочена част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на смартфона Ulefone Note 9P. В нея ще споделим преките си впечатления от тестове на дисплея, хардуера, софтуера, камерите и батерията на устройството. Ако сте нетърпеливи и искате да научите поне техническите характеристики на смартфона в аванс, както и каква е цената му към момента, можете да посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone в България – Smartfonix.com