Купете Ulefone Note 8P с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Често потребителите са поставени преди трудният въпрос, какъв смартфон да си купят, ако разполагат с ограничен бюджет. Някои от тях предпочитат покупката на устройство втора употреба, но това крие голяма доза рискове, а и новото си е ново. Други решават да си купят нещо по-скъпо на изплащане, с идеята всеки месец да отделят определена сума, но накрая когато теглят чертата и пак са дали над 1000 лева. И то при положение, че всеки месец са се издължавали с вноската си...ако не са, дори не ни се мисли какви главоболия следват. Има обаче и трети тип потребители, които се спират на варианта да си купят нов смартфон, но от по-нисък клас.

 

 

И тук идва голямото търсене, защото обикновено ниската цена е еквивалентна и на ниско качество в комбинация със слаби технически характеристики и не особено привлекателен дизайн. За щастие всяко правило има и своите изключения, като едно от тях ще разгледаме тук. Уважаеми дами и господа - Ulefone Note 8P.

Когато този смартфон дойде при нас за тест, просто очаквахме едно базово устройство, което няма с какво толкова да ни впечатли, но определено останахме приятно изненадани само след няколко часа тестове. Първата приятна изненада идва още с отварянето на кутията на устройството. В нея има богата окомплектовка, с каквато не могат да се похвалят дори смартфони за няколко хиляди лева.

Да, както знаете вече няколко марки премахнаха зарядните от кутиите на смартфоните си, но очевидно Ulefone не е сред тях. Тук има зарядно, кабел за пренос на данни, транспортен предпазител и заводски протектор върху дисплея. Освен него имате още един допълнителен. Два преходника към пълноразмерни SIM карти и забележете, независимо че Note 8P е супер бюджетно предложение, той включва окомплектовката си и прозрачен силиконов кейс.

Браво, за всичкото това, което открихме в кутията му, можем единствено да похвалим Ulefone за потребителски насочената им политика. Определено спестяват много време и средстава на клиентите си, защото почти всички потребители, непосредствено след покупка си слагат протектор на дисплея и обличат смартфона в кейс.

В случая добре, че кейсът е прозрачен, защото две от трите цветови разновидности на Ulefone Note 8P си заслужава да бъдат показвани. Това са Оранжевата Amber Sunrise и зелената Midnight Green. Освен тях има и неутрална черна версия, която също се продава в България и е налична при вносителя на Ulefone - Smartfonix.com

Въпреки ниската си цена, Note 8P изглежда доста елегантно. Намалена рамка около дисплей, гланциран корпус, който буквално блести като лакиран гланц, който ще отбележим и че не се цапа с пръстови отпечатъци. Всъщност говорейки за цветовете, ще отбележим, че те са градиентни и прелива от по-светъл нюанс горе, към по-тъмен долу. Това определено изглежда много добре. Във визията на модела нищо не би подсказало за толкова ниската му цена. Единственото нещо, което до някъде не ни допада е прекалено дебелият профил на телефона – цели 12мм. Иначе останалите габарити са нормални - 141.7мм на 66.5мм със 153гр тегло.

 

Увеличената дебелина на профила идва основно от обема на материала от който е направен гърбът, който прелива към периферната чат. Те са направени от едно цяло парче поликарбон и това придава на смартфона усещане за монолитност и здравина. Когато свалим капака, дебелината на смартфона пада под 10мм. Макар да не е удароустойчив, тази масивност до някъде дава спокойствие за здравината на корпуса.

Впрочем от проведен от нас тест преди време излиза, че смартфони които са с такава цялостна сваляема конструкция на от поликарбон, която обхваща гърба и периферията на на устройството е много по-здрава в сравнение с капсулованата, защото при изпускане често поема удара при допир със земята. Това разбира се не означава, че Note 8P е удароустойчив. Ако искате такъв смартфон, бихме ви насочили към Armor серията на китайската компания.

Когато свалим въпросният капак, под него се открива достъп до батерията, която е статична и не може да се сваля. Тук са и слотовете за 2 SIM карти и допълнителна карта памет. Ще отбележим, че слота не е хибриден, а можете едновременно да използвате услугуте на 2 SIM карти и да поставите microSD карта памет.

Смартфонът много ще се хареса на левичарите, защото бутонът за активиране и курсорът за звука са изнесени в лявата периферна част. Респективно с тяк е по-удобно да се работи с лява ръка, Например когато по време на разговор с палец искате да намалите звука, в тихо помещение в което не искате околните да чуват какво говори събеседникът ви. Да говорителят е доста силен. Същото можем да кажем и за високоговорителят който е един на брой и се намира в долната част на гърба.

 

От звуков тест, който можете да намерите във видеото над тази статия ще добиете реална представа за качеството и силата му. Това пък е звук, който записахме с помощта на микрофона, който се наира в долната част, непосредствено до microUSB порта. В срещуположната горна част Ulefone са поместили 3.5мм порт за свързване на слушалки.

До тук с дизайна, използваните материали, спецификите на корпуса, размерите и окомплектовката на Ulefone Note 8P. Във втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на смартфона ще обърнем повече внимание на техническите му параметри. Ще разгледаме и тестваме дисплея, хардуера, софтура, батерията и камерите му.

Ако нямате търпение и бързате да научите какви са техническите характеристики на Note 8P, както и каква точно е цената му в момента, можете да посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone в България – Smartfonix.com