Купете смартфони Ulfone в България, с най-ниска цена от Smartfonix.com 

 

Тези от вас, които следят видео ревютата на Digital.bg, вече сигурно са гледали обзорите, които посветихме на моделите от бюджетната Note серия н марката Ulefone. През 2021 година, това бяха красивите смартфони с ниска цена - Ulefone Note 8P, Ulefone Note 9P и Ulefone Note 10.

 

Модели, които определено успяха да привлекат вниманието ни, защото успяват в замяна на ниска цена да предложат не само споменатият красив дизайн, но и технически характеристики, които биха покрили напълно изискванията на един средностатистически потребите.

 

 

Днес тези модели от Note серията на китайският бранд, се сдобиват със своя последен модел, който се явява и своеобразен флагман на серията. Това е топ модела сред бюджетните смартфони на марката. Представяме ви Ulefone Note 11P, който от компанията лансират като първият в света Android 11 смартфон с ултра голям дисплей.

На първо четене, без да сме се докосвали до смартфон, виждаме че блока с камерите е малко изпъкнал над общата равнина гърба. Това със сигурност не е сред любимите ни дизайнерски решения и по този повод, сериозно похвалихме Blackview когато при бронираният си флагман BL6000 Pro 5G, направиха гърба изцяло равен.

 

Причината за това стърчащо решение при Note 11P се дължи на две неща. От една страна е намалената дебелина на по-голямата част от тялото, а от друга е това, че сензорите на камерата изискват по-голям обем, предвид качеството си.

Още тук ще отбележим, че независимо, че е бюджетен Ulefone Note 11P има на разположение сериозен фотографски арсенал. Основната камера е Samsung ISOCELL Bright GM1 с цели 48MP еквивалент, с размер на сензора 1/2" CMOS и 0.8μm. Камерата снима със 79° и е с апертура ƒ/1.8. Втората камера е 8MP и е ултра широкоъгълна, с апертура ƒ/2.2 и с 120° ъглъл на заснемане.

 

Третата камера е предназначена за супер близки Macro снимки от до 40мм разстояние. Тя е с 5МР еквивалент. Наличен е и четвърти спомагателен сензор, който мери дълбочината при снимки с "Ефект Боке". Той е 2MP. До камерите е разположена силна двойна LED светкавица.

Типично за Ulefone, дизайнът на Note 11P е елегантен и изчистен. С преобладаващи заоблени форми и с гръб с ефектна 3D текстура. Цветовите разновидности са три - черна, червена и зелена, като цветът е градиентен и прелива от по-светъл в горната, към по-тъмен в долната част.

Размерите на смартфона не са малко - 166.9мм на 77.2мм, като това се дължи на факта, че в корпуса стои доста голям дисплей. Той има на разположение цели 6.55" зрителна площ. Дисплеят е с HD+ резолюция и е 5-точков мултитъч. Размерите на смартфона не са малко - 166.9мм на 77.2мм, като това се дължи на факта, че в корпуса стои доста голям дисплей. Той има на разположение цели 6.55" зрителна площ.

Дисплеяът е с HD+ резолюция, със съотношение на страните 20:9 и е 5-точков мултитъч. Нейната висока апертура ƒ/1.8 ѝ позволява да прави достатъчно кчествени снимки, дори заобикалящата светлина да е ограничена. Камерата разполага със софтуер за лицево разпознаване, като Note 11P може да се отключва и с помощта на Fingerprint сензор, който се намира върху гърба му.

 

 

В основата на хардуера на Ulefone Note 11P стои процесор MediaTek Helio P60. Той е 8-ядрен и съчетава четири Cortex-A73 и четири Cortex-A53 ядра, като тактовата им честота достига до 2GHz. Партниращият графичен процесор е Arm Mali-G72, а оперативната RAM памет е със забележителният обем от 8GB. Ето за това Ulefone печелят нашите адмирации. Към момента са единици смартфоните в този ценови клас, които могат да се похвалят с подобни характеристики на хардуера. Същото можем да кажем и за сториджа, който е 128GB. Например знаете ли, че iPhone 12 Pro Max е първият смартфон на Apple s 6GB RAM.

Приятна изненада ни очаква и при батерията. Ulefone Note 11P се захранва от Li-ion акумулатор с 4400mAh заряд. По данни на производителя той е достатъчен за 13.3 часа непрестанни разговори или 450 часа в режим на изчакване. В комплект със смартфона върви и бързо 10W зарядно, като е налична и функция за реверсивно зареждане през OTG.

 

 

Вече виждаме, че Ulefone Note 11P е със статус „Очакван“ в официалният сайт на вносителя на Ulefone в България – Smartfonix.com Това означава, че скоро модела ще е наличен за тест и веднага щом това се случи, ви обещаваме да споделим с вас и преките си впечатля от този потенциално интересен смартфон.