Купете Ulefone Note 10 с най-ниска цена от Smartfonix.com

За много хора цената е определящият фактор по който избират бъдещият си смартфон. Ако преди години това ги ограничаваше много от към технически характеристики и дори като дизайн на потенциалните устройства между които избираха, то днес нещата стоят по коренно различен начин и дори да разполагат с малко пари, могат да получат достатъчно в замяна. С нагледното доказателство на това твърдение ще ви запознаем в това видео ревю. Уважаеми дами и господа - Ulefone Note 10.

Първоначално, при положение че знаехме, че ще тестваме смартфон, който е в ценовият диапазон до 200 лева, бяхме малко скептично настроени и предполагахме, че Note 10 ще е просто стандартен бюджетник за който няма какво толкова много да се каже, но още с отварянето на кутията му, променихме мнението си. На първо място, защото останахме приятно изненадани от това, какво Ulefone са оставили в нея, освен самият смартфон и дежурните книжки с инструкции.

Това са бързо 10W зарядно и USB кабел за зареждане и пренос на данни. В кутията реално има почти всички основни аксесоари, които един средностатистически потребител си купува, след като се сдобие със смартфон и обикновено за тях дава между 20 и 50 лева. Тук те обаче са безплатни и са в комплект с Note 10. Визираме протектор за дисплея и прозрачен силиконов кейс.

Цветовите разновидности на модела са три - типично дамска червена, градиентната Aurora Green и универсалната черна, която ние взехме за тест от вносителя на Ulefone в България – Smartfonix.com Дизайнът на смартфона е елегантен и изчистен. Ъглите са с плавно заобляне, а периферията прелива към дисплея посредством 2.5D извивка. Задният капак е гладък, като модулът с камерите е изнесен в ляво в правоъгълна плочка, а централно горе се намира кръгъл сензор за отключване посредством пръстов отпечатък.

Освен чрез Fingerprint, Ulefone Note 10 може да се отключи и посредством лицево разпознаване. За целта на помощ идва специалният софтуер на предната селфи камера, която е вградена централно в горната част на дисплея. Като същата не заем прекалено голяма част от зрителната му площ. Тестовете ни показват, че както четецът на пръстови отпечатъци, така и лицевото разпознаване работят отлично. Камерата разпознава предварително зададените точки по лицето, дори когато си сложим диоптрични очила.

Смартфонът е с намалена рамка в три от страните около дисплея и по този начин размерите на корпуса му не са прекалено големи. Независимо, че пред себе си имаме 6.52" дисплей, Note 10 е удобен за държане в ръка и за носене дори в по-тесни джобове. Смартфонът се побира и във всички стандартни барчета и конзоли в автомобили. Казваме последното, защото на няколко пъти вече наши зрители ни се оплакват, че смартфони над 6" няма как да се поберат в местата около скоростният лост на автомобилите им. Така че ако имате опасения, дали Ulefone Not 10 ще се побере в автомобила ви - корпусът му е с вiсочината 165.2мм и ширина 76.7мм. Останалите габарити са 9.7мм дебелина и 203гр тегло.

 

 

Периферията на смартфона е максимално изчистена. В ляво са слотовете за 2 4G VoLTE SIM карти и microSD карта памет. Като забележете – слотът не е хибриден и ви позволява да поставите едновременно трите карти, без да се лишавате от едната SIM за сметка на допълнителна памет. В дясно са бутонът за активиране и курсорът за звука.

Горе се намира 3.5мм аудио жак за жично свързване на слушалки, правим пояснението, защото такива можете да свържете и безжично посредством Bluetooth 4.2. Музика можете да слушате и чрез високоговорителя, който се намира долу, до micro USB порта и микрофона. Това е звуков тест, който направихме за вас, за да добиете реална представа за силата и качеството на звука от говорителя. Този глас пък записахме с микрофона в шумна среда.

 

 

За това, че за сравнително ниска цена, потребителите могат да получат много добър смартфон свидетелстват и материалите от които е направен Ulefone Note 10. Ако трябваше гледайки тях и качеството на сглобката на отделните елементи, да определим цената на устройството, със сигурност нямаше да предположим реалната цифра.

 

 

До тук с дизайна, използваните материали, размерите и спецификите на периферията при Note 10. Във втората част на видео ревюто, което му посветихме, ще спрем погледа си върху всичко, което се крие вътре в корпуса на устройството. Това са хардуера, батерията, дисплея и камерите, като ще кажем и няколко думи за софтуера на устройството, който също е малко по-специален.