Купетте професионални смартфони с най-ниска цена от Smartfonix.com

Повечето хора използват камерите на смартфоните си единствено за забавление, като най-често правят снимки за социалните мрежи, сред които преобладаващи са селфитата. Макар и доста по-малко, но има и друг тип потребители на професионални смартфони, които търсят устеойства с камери, които използват както за работа, така и за някои по-профилирани хобита.

Не, не визираме професионалните фотографи, макар и те понякога да използват смартфони, предвид, че тези устройства днес предлагат огромно количество мегапиксели, високи апертури, куп софтуерни функции и приближаване, което вероятно през 2021 година, ще достигне 200х при флагман смартфона Huawei P50 Pro.

 

Как снима Blackview BV9800 Pro - Смартфон с термо камера | Digital.bg

 

В тази публикация имаме предвид професионалистите, които търсят още по-тясно специализирани камери като тези за нощно виждане и за термална локализация. Във видео ревютата си Digital.bg вече ви е запознавал с няколко смартфона с термокамери, в лицето на Ulefone Armor 9, Blackview BV9800 Pro и наследника му Blackview BV9900 Pro. Неотдавна ви показахме и първият в света ударо и водоустойчив смартфон с камера за нощно виждане Ulefone Armor 11 5G.

 

 

От компанията обаче представиха и специален универсален аксесоар, който може да превърне стандартен смартфон, в такъв с възможност да снима с идеално качество нощем. Ulefone Night Vision Camera е външен аксесоар, който има абсолютно същите параметри, каквито и камерата за нощно виждане на смартфона Ulefone Armor 11 5G.

Камерата е с устойчив черен корпус и може да се закачва лесно върху дрехите посредством щипка. Така реално можете да я използвате и като екшън камера, която снима от първо лице по време на нощни снимки, докато смартфона е в джоба ви. Страхотно решение за нощен лов, любители на екстремните спортове на тъмно, пещерняци и други. Камерата е с навит пружиниращ кабел и така няма опасност да се оплете в лесно в екипировката ви.

 

Върху кабела има дистанционно, посредством което може да се стартира и спира видео или да се правят снимки, без смартфона да се изважда от джоба или раницата ви. Сензорът на камерата Sony STARVIS IMX307 CMOS и е ултра широкоъгълен с 116° покритие. Сензорът е с размер 2.9um и апертура f/2.0. Камерата снима видео с Full HD качество

 

Свързването става посредством USB Type-C , което е с удължена дължина на жака. Ulefone са предвидили, че аксесоарът често ще се използва с ударо и водуостойчиви професионални смартфони, при които портовете за зареждане и пренос на данни стоят на по-дълбоко, защитени от гумени капаци. Свързването става лесно. Сваля се приложението „U-Tools“, активира се и готово.

Очакваме с нетърпение Ulefone Night Vision Camera да се появи и в България, за да я подложим на обстойни тестове на тъмно.