Вижте още: Ulefone MIX 2 - Смартфон с уникален дизайн и достъпна цена

Вижте още: Ulefone MIX 2 - Мощен хардуер, добър софтуер и голяма батерия

 

Ulefone MIX 2 е нагледното доказателство, че един бюджетен смартфон може да изглежда много добре, да има мощен хардуер, добра батерия и 18:9 дисплей както при далеч по-скъпите флагмани. До всичките тези изводи стигнахме по време на обстойните тестове които проведохме в две подробни видео ревюта посветени на Ulefone MIX 2.

 

 

Остана единствено да тестваме камерите му и да разберем, достатъчно качествени снимки ли правят те. Отговорът на това ще научим в следващите няколко минути. 

 

 

След като активираме камерата с плъзгане на пръст надолу по дисплея, пред нас излиза основният фото режим. Той е автоматичен и реално по време на тестовете ни постига много добро качество на снимане. В него фокусирането може да се прави и ръчно, чрез маркиране на определена зона с пръст по дисплея.

 

 

В този момент се появява и скала която ви позволява да регулирате светлосилата. Ето как можете да се възползвате от тази функционалност и f/2.0 апертурата в помещение с по-ограничена светлина. Ако такава напълно липсва, можете да използвате светкавицата която в автоматичен режим, посредством сензора отчитащ околната светлина, сама ще се активира. Силният LED диод има диапазон на качествено осветяване от около 3 метра. При снимки със светкавица не се получава неприятният ефект червени очи.

 

 

Камерата на Ulefone MIX 2 има 4-кратен цифров Zoom който ви позволява софтуерно да приближите обекти, без това да влоши прекалено много качеството на снимката. За този ефект разбира се основно допринася високата резолюция на камерата, която е 13MP.

 

 

Това се равнява на 4864х2736 пиксела, които след приближаване постигат снимка която реално е 1216х684 пиксела, но софтуерно се разтяга. Във Photo режим можете да се възползвате от HDR, абревиатура зад която се крие понятието High Dynamic Range.

 

 

Това е софтуерна функция която ви ползва да правите достатъчно цветни и детайлни снимки, дори когато имате различна осветеност на кадъра в преден и заден план. Ето какво имаме предвид.

 

 

Фокусирането при Ulefone MIX 2 става автоматично, но от настройки може да бъде активирана функция която да разпознава и проследява лица в кадър които постоянно да са на фокус. Иначе дори при така наречените Macro снимки от съвсем близко разстояние, фокусирането става бързо и качествено. 

 

 

От тук може да се активира и функцията за GPS таг, която добавя към файла на всяка снимка информация с точното местонахождение където е направена. Така последствие с помощта на Google Maps можете да видите конкретната локация.

 

 

За по-любознателните фотографи, Ulefone са добавили много подробна информация за вече направените снимки. Тук можете да видите с какво фокусно разстояние е кадъра, каква светлосила по ISO сте използвали и каква е експозицията.

 

 

Всичките тези настройки можете да регулирате и ръчно, ако влезете в PRO режим. Той е направен специално за по-напредналите фотографи и в него определено човек който знае какво прави, може да направи много качествени и ефектни снимки.

 

 

Освен основният 13MP сензор върху гърба на Ulefone MIX 2 има и втори 5MP. Той изпълнява функцията на помощен при снимане в Blur режим. В него снимките получават обем, посредством дефокусиране на фона.

 

 

Тук можете ръчно да регулирате както големината на тази част от дисплея която ще бъде на фокус, така и процента на замъгляване на останалата около нея. В текстовата статия под ревюто ни можете да видите няколко снимки които направихме специално за вас с все по-популярният „ефект Боке”.  

 

 

Ulefone MIX 2 може да прави и красиви монохромни снимки. Ето една серия от арт кадри които направихме специално за вас по време на тестовете си.

 

 

Предна Selfie камера

При почти всички бюджетни смартфони при предната камера има повече компромиси отколкото би ни се искало, но Ulefone MIX 2 не е сред тях. Дори напротив, тази камера ни изненадва приятно с няколко неща – тя е 8MP с голяма f/2.4 апертура и предна светкавица.

 

 

Докато гледате различни селфита направени със смартфона, ще обърнем внимание на няколко неща. На първо място имаме достатъчно добра детайлност дори при по-слаба осветеност. Цветовете са реалистични и контраста е добър.

 

 

При видео, няма неприятно забавяне и „ефект желе”, а FaceBeauty функцията за ретуширане не превръща лицето ни във восъчна фигура със замазани контури. Дори когато снимаме на тъмно и зад нас има ярка изкуствен светлина. Черно-бели снимки могат да се правят и тук. Като кадрите определено са с добро качество. Относно предната светкавица, тя осветява добре на до около метър, като и тук проблем с червени очи не се прояви.