Вижте още: Ulefone MIX 2 - Смартфон с уникален дизайн и достъпна цена

 

Един от трендовете за 2018г. е все повече производители да създават смартфони със съотношение на страните 18:9.  Повечето смартфони с това нестандарно съотношение са от високият ценови клас, но за щастие на потребителите има и изключения като Ulefone Mix 2 при който цената е няколко пъти по-ниска от тази на скъпите флагмани, но в същото време освен дисплея имаме също красив нестандартен дизайн и качествена сглобка.

До това заключение стигнахме в първата част на ревюто което посветихме на Ulefone Mix 2. Дали положителните ни впечатления ще продължат при хардуера, софтуера, батерията и сигурността на този безрамков смартфон…предстои да разберете в следващите редове.

 

Хардуер

В основата на хардуера стои 4-ядрен процесор MediaTek MT6737 с 1.3GHz тактова честота. Това CPU е много популярно и се използва от десетки други смартфони сред които Motorola Moto E4 Plus и Nokia 3, които също сме ви показвали във видео ревюта. Този процесор се слави като достатъчно бърз за базови задачи, безпроблемен като работа и енергоспестяващ.

 

Ulefone MIX 2 е Dual SIM смартфон с голяма батерия

 

Но за консумацията на батерията ще си говорим след малко. При Ulefone MIX 2, MT6737 си партнира с графичен процесор ARM Mali-T720 MP2 и 2GB RAM памет. Общите ни впечатления от тази комбинация са добри.

 

 

По време на тестовете ни телефонът не забива и не е бавен, дори когато го натоварваме малко по-сериозно. Инсталирахме игрите Dead Trigger 2 и Asphalt 8: Airborne. На висока графика те маркират съответно 28fps и 13fps. Тествахме Asphalt и с ниски графични настройки, като тогава кадрите в секунда са средно около 29. По традиция в този момент на сериозно натоварване измерваме е температурата на телефона. Както и сами виждате, тук тя е в норма и MIX 2 не грее.

 

RAM паметта на Ulefone MIX 2 е 2GB

 

Вградената в смартфона памет е 16GB, като достъпни за потребителски нужди от тях са около 11GB. Напълно достатъчен обем на който да поберете доволно количество снимки и видео, няколко игри и най-често използваните приложения. Ако все пак искате още, Ulefone ви дават възможност да добавите до 256GB чрез четеца на microSD карти памет.

 

Софтуер

Операционната система под която работи MIX 2 е Android версия 7.0 Nougat. Интерфейсът който Ulefone са интегрирали е максимално интуитивен и лесен за ориентиране.

 

Android 7.0 Nougat е максимално интуитивен

 

Тук маркираме наличието на Gesture Unlock, функционалност която ви позволява чрез нанасяне на различни букви върху изключения дисплей на телефона, да активирате какви л ине приложения. Например с „Е” активирате браузъра, а с „С” контакти.

 

 

Ако някоя от функциите се дублира или просто искате да я замените с друга. Натиснете върху нея и задръжте пръста си няколко секунди. Сега вече можете да промените предназначението.

 

 

Google text-to-speech работи също много добре в Ulefone Mix 2. Нагледното доказателство за това как работи той в смартфона, можете да намерите във видео ревюто над тази статия.

 

Fingerprint сензор

Макар и бюджетен, Ulefone MIX 2 има добро ниво на сигурност. Вече се досетихте, телефонът има Fingerprint сензор върху гърба си. Той разпознава до 5 различни пръстови отпечатъка и работи бързо и безпроблемно.

 

 

В това се убедихме след нашият тест с 10 поредни отключвания при който нямаше нито един неуспешен опит.

 

Батерия

Преди да разгледаме батерията, ще направим едно важно пояснение. Ако вече сте си купили смартфона, преди да го стартирате, трябва да свалите задният му капак и да премахнете този предпазител от пиновете на батерията. Ulefone са го поставили умишлено, за да може когато дойде при вас MIX 2 да е с максимално голям заряд на батерията.

 

Батерията на Ulefone MIX 2 има специален предпазител който трябва да премахнете

 

При Ulefone MIX 2 той е 3300mAh. По време на тестовете ни, те се оказват достатъчни за около 6 часа постоянна игра на игри и възпроизвеждане на видео с високо качество, с усилен на максимум звук и автоматична яркост на дисплея. В режим на изчакване MIX 2 ще издържи 480 часа, а в комбиниран режим на експлоатация около ден и половина до два, в зависимост от това колко често ще играете игри или ще снимате с камерата.

 

 

Ако включите Battery saver режим ще ограничите някои от функционалностите на телефона, но ще увеличите времето за автономна работа с между 20% и 30%.

 

Ulefone MIX 2 има двойна камера която снима с ефект "Боке"

 

Вече познавате добре Ulefone MIX 2, но остана единствено да ви покажем как снимат общо трите му камери и добре ли осветяват в тъмното двете му светкавици, защото и при фронталната селфи камера, Ulefone са интегрирали LED светкавица.

 

Цена

Междувременно ако ви е интересно да научите повече за техническите характеристики на Ulefone MIX 2 и това каква е актуалната му цена в България, можете да посетите официалният сайт на вносителя Smartfonix.com