Вижте още: Ulefone MIX - Красив дизайн, Fingerprint сензор и ниска цена

 

Това на екраните ви е искрящо синият Ulefone MIX. След като в първата част на видео ревюто което Digital.bg му посвети, вече разгледахме дизайна и използваните в корпуса му материали - спокойно можем да кажем, че той е един от най-красивите смартфони с безрамков дисплей, а когато към това добавим и факта, че цента му не е висока – вече удоволствието е в пъти по-голямо.

 

Ulefone MIX има две цветови разновидности - синя и черна

 

Сега е време да продължим напред с обзора си и следващите компоненти на които винаги обръщаме внимание при избора на следващият ни нов смартфон.

 

Дисаплей

Гледайки безрамковият 5.5-инчов дисплей пред нас, качеството му по никакъв начин не издава, че Ulefone MIX е бюджетен смартфон. Дори напротив, IPS матрицата тук пресъздава максимално реалистично цветове и образите са като живи.

 

Благодарение на Miravision технологията, цветовете на дисплея са много реалистични

 

Контраста е над средно ниво и в настройките откриваме наличието на технологията Miravision. Яркостта на дисплея е доста висока и дори да работим с MIX на открито или под директно насочена светлина, той остава добре видим. Яркостта може да се регулира автоматично, а когато я намалим ръчно до минимум, видимостта отново е добра.

 

 

Ъглите на странично виждане също над средностатистическите. Погледнат под ъгъл, дисплеят няма изменения в цветопредаването. Резолюцията е 1280x720 пиксела, те водят до 267ppi плътност на изображението с 0.0951мм размер на всяка от точките. Чисто статистически, това не е висок резултат, но общите ни впечатления от качеството и детайлността на картината са добри. Факт в който можете да се убедите и вие от кадрите на екраните си.

Дисплеят на MIX е направен с помощта на LTPS технология при която матрицата е изградена от миниатюрни силициеви кристали, които са създадени при ниски температури и имат почти 100% честота. Благодарение на това картината изглежда като залепена за последния слой на 5-точковия тъчсйрий. Той от своя страна има Corning Gorilla Glass 3 бронировка, която ви дава до известна степен спокойствие, че дисплея няма да се надраска лесно, ако носите MIX в джоба си заедно с монети и ключове.

 

 

Все пак обаче, бихме ви посъветвали да използвате специалният протектор, който Ulefone са добавили безплатно в окомплектовката на смартфона.

 

Хардуер

В основата на хардуера на Ulefone MIX стои 8-ядрено CPU с 1.5GHz тактова честота. MediaTek MT6750T е един от най-безпроблемните централни процесори които имат масово приложение в редица смартфони.

 

Ulefone MIX има Octa-core процесор MediaTek MT6750T

 

Той не консумира много електроенергия и няма ясно изразени проблеми които да са характерни за него.  Практиката ни показва, че в комбинация с GPU Mali T860MP2, този хардуер ще ви свърши чудесна работа за всички базови задачи които изпълнявате ежедневно.

 

Ulefone MIX 4GB RAM и 64GB вградена памет

 

Обикновено сме свикнали бюджетните смартфони да не блестят с някакви особени технически характеристики, но при Ulefone MIX и в това отношение ни очакват приятни изненади. Как ви се струват 4GB RAM и 64GB вградена памет? Имате ги! Ulefone MIX е един от малкото смартфони с толкова ниска цена които могат да се похвалят с такива параметри. Като база за сравнение – с 4/64 е Samsung Galaxy S8, а той струва няколко пъти повече от Ulefone MIX.

 

Игра на игри

Ако се питате - как вървят игри на смартфона, ето и нагледният отговор. Тествахме MIX с не много лекият Aspalt 8 Airborne като намалихме графиката до средно ниво. Както и сами виждате, всичко върви гладко и няма забивания.

 

Температурата на смартфона Ulefone MIX е в норма

 

В този момент на сериозно натоварване, по традиция ще измерим и температурата на корпуса на телефона - и тя е в норма. Тоест няма да изпитвате дискомфорт в дланите при продължителна игра на игри. Докато говорим за игри, ще споменем, че Ulefone MIX има последно поколение 6-осев жироскоп с помощта на който можете да се насладите пълноценно на VR Gaming с очила за виртуална реалност.

 

Софтуер

Софтуерът на Ulefone MIX е поверен в ръцете на Android версия 7.0 Nougat. Това е почти чист Android което автоматично прави интерфейса на телефона максимално интуитивен и лесен за ориентиране.

 

Ulefone MIX работи под Android версия 7.0 Nougat

 

В него има редица неща които правят живота ни по-лесен и приятен. Например от падащото меню, бързо можете да активирате Cast функцията с помощта на която чрез Wi-Fi ще споделите съдържанието което излиза на дисплея на смартфона ви, директно на Smart телевизор или монитор.

 

 

От менюто с настройки пък можете да активирате Intelligent assist. В него чрез Finger Gesture можете слайдвайки едновременно с 3 пръста по дисплея да правите скрийншот. Чрез Gesture Wake пък можете да рисувате при изключен смартфон различни символи по дисплея му и така бързо да активирате различни команди. „C” за камера, „М” за съобщения, „О” за контакти и още куп други. Също интересна функционалност е Quick Touch менюто което може да се позиционира на различни места по дисплея  и ви дава бърз достъп до множество приложения и функции на телефона.

 

Батерия

Ulefone MIX се захранва от вградена в корпуса батерия с 3300mAh заряд. По време на тестовете ни той се оказва достатъчен средно за ден и половина до два дни комбинирана работа с едно зареждане. Като яркостта на дисплея е в автоматичен режим, а мобилният 4G интернет е постоянно включен. В окомплектовката на смартфона влиза 5V/1.5A зарядно с което за едно пълно зареждане са ни нужни около 3 часа.

 

 

Вече познавате добре Ulefone MIX, един смартфон който определено успя да ни направи добро впечатление по време на близо седмица тестове на които го подложихме. Докато ви го показвахме, сигурно на някои от вас направиха впечатление двете камери върху гърба му.

 

 

Да, този телефон снима доста добре и може да прави снимки с ефект „боке”. В това ще се убедите след като изгледате отделно видео ревю което Digital.bg посвети на неговите камери.

 

Цена

Междувременно, ако искате да научите повече подробности за Ulefone MIX, както и на каква цена се продава той в момента в България, можете да посетите сайта на вносителя Smartfonix.com