Купете Ulefone Armor X7 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Виждали сме различни модели бюджетни смартфони и такива с в високо ниво на защита. Но комбинацията от двете – бюджетен и защитен е почти невъзможно да бъде срещната. Почти, обаче означава, че макар и в редки случаи но има и изключения. В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще ви запознае подробно с едно от тях. Уважаеми дами и господа - Ulefone Armor X7.

 

 

Ще започнем с това, какво Ulefone са оставили в кутията на смартфона, освен самия него. А кутията – да тя също е доста ефектна. В нея имаме зарядно, micro USB кабел за пренос на данни. Допълнителен втори протектор за дисплея (имате и един базово вграден), специален инструмент и връзка.

Последните два аксесоара подсказват, че в ръцете си държим по-специален смартфон. Връзката  се закачва за това уше в долната част на корпуса, а инструмента служи за отваряне на защитените гумирани капаци по периферията на устройството. Ulefone Armor X7 е с много високо ниво на зашита от мокрене, изпускане, прах, висока и ниска температура, термошок, директен удар и дори радиация. В характеристиките му намираме.

 

 

IP68/IP69K и MIL-STD-810G сертификати за протекция. Корпусът е толкова добре защитен, смартфонът може да се потопи във вода с дълбочина до 150 сантиметра за период до 30 минути и това по никакъв начин няма да му навреди.

Забележете, дори бутоните в лявата и в дясната периферна част са вградени в корпуса, а не са отделни елементи, които потенциално могат да се повредят. Всъщност целия гръб и периферия при Armor X7 са направени от едно цяло парче гума.

Тя е и главната причина, смартфонът да е добре защитен при изпускането от височина до 120 сантиметра. Когато погледнем от близо ъглите, виждаме че рамката около тях е по-дебела. Така при евентуално изпускане, дисплеят ще остане невредим. В лицевата част, периферната гума стърчи милиметър над равнината на дисплея. Така когато е по лице върху повърхност, той не се докосва до нея.

Самият дисплей е IPS LCD с 5" диагонал и резолюция 1280х720 пиксела. Тоест базова матрица, която ще покрие основните потребителски нужди. Ако дисплеят беше с по-голям диагонал, тази резолюция би му била прекалено малка, но за 5" 294 пиксела за инч плътност е достатъчно.

 

 

Яркостта на дисплея е доста висока, което му помага да има добра видимост когато сте навън и грее слънце. Имайте обаче предвид, че се наблюдават отблясъци и ъглите на странично виждане не са големи. За това обаче има причина – ако погледнете под ъгъл дисплея, ще видите, че той стои малко под защитното стъкло, за да остава невредим при евентуални изпускания и удари.

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на Ulefone Armor X7. В нея ще подходим технически и ще разгледаме хардуера на смартфона. Ще ви покажем някои от спецификите на сафурета, ще тестваме камерата  и ще ви покажем нагледно – колко време издържа батерията с едно зареждане.

 

 

Междувременно ако сте нетърпеливи да разберете техническите параметри на Ulefone Armor X7, както и неговата цена, можете да ги откриете в официалният сайт на вносителя на марката в България – Smartfonix.com.