Купете Ulefone Armor X6 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Благодарение на видео ревютата на Digital.bg, вече добре познавате бронираната серия „Armor 6“ на Ulefone. Във времето от нея сме ви показали модели като Ulefone Armor 6, Ulefone Armor 6E и Ulefone Armor 6S. Всички те са доказали качествата си като надеждни устройства, които издържат на какви ли не външни влияния, но последният модел - Armor X6, той успява да ни впечатли още повече, защото освен всичко друго и цената му е изключително достъпна. Като се замислим – това е един от най-достъпните бронирани смартфони, които днес се предлагат на пазара в България. В това видео ревю ще разберете какво ни хареса в него и какво не, какви са положителните и какви отрицателните му черти. 

Ще започнем с дизайна, който е типичен за брониран смартфон, но въпреки това Armor X6 е с компактни размери. Удобен е за работа с една ръка, дори от дами. Размерите му са 150мм на 78.9мм, които могат да бъдат сравнени с тези на познатият на всички Apple iPhone 11. Неговите са 150.9мм на 75.7мм. Профилът на Armor X6 също не е прекалено дебел - 14.4мм. Като имайте предвид, че тук дебелината е наложителна, защото корпусът на телефона е значително подсилен. По-голямата част от него е направена от гумиран поликарбон, който предпазва телефона от наранявания при удар.

 

 

Ъглите са със скосена форма и допълнително оребряване, което поема удара при падане върху тях и така дисплеят остава невредим. Той остава защитен и при падане по лице, защото рамката около него стои милиметър над равнината на дисплея. Така при падане на телефона върху равна повърхност, дисплеят не се докосва до нея. Всички изходи по периферията на телефона са защитени посредством плътни капаци с двойна гумена изолираща мембрана. В характеристиките на Ulefone Armor X6 присъстват IP68/IP69K и MIL-STD-810G сертификат за протекция.

 

Те правят телефона устойчив на прах, удар, радиация, химикали, висока, ниска температура и още куп други неща. От чисто потребителска гледна точка ще отбележим, че телефонът спокойно може да бъде потапян във вода с дълбочина до 150см за до 30 минути или да бъде изпускан от 120см височина, без да се притеснявате, че нещо ще му се случи. Ние както знаете не сме фенове на умишленото унищожаване на телефони и по тази причина няма да ви показваме, на какво е способен да издържи Armor X6. Но за сметка на това в официалният Youtube канал на Ulefone има не малко интересни видеа по темата.

Говорейки за протекция, ще споменем и че дисплеят на телефона също е брониран и устойчив на драскане, но освен това с него може да се работи с ръкавици, без да ви се налага да ги сваляте в студените зимни дни. Тестовете ни показват, че сензорите работят доста добре. Телефонът по обясними причини няма Fingerprint сензор, но за сметка на това се отключва много бързо посредством Face recognition софтуер, който чрез предната селфи камера разпознава предварително зададеното ви лице на база 128 точки.

 

 

Всички бутони по периферията на телефона са гумирани и са едно цяло с нея. В дясно са този за активиране и курсора за звука, а в ляво имате програмируем PTT бутон.  Това е абревиатура зад която се крие Push-to-talk. След натискане на бутона, може да се възползвате от онлайн радиостанцията на приложението Zello. Освен това можете да настроите така бутона, че при единично, двойно или продължително натискане, той да активира различна функция на телефона. Изборът е между SOS обаждане към предварително зададен от вас номер, в което той ще получи точното ви местонахождение, фенер, подводна камера, скрийншот, звукозапис или друго приложение, което да изберете собственоръчно.

 

 

В горната част на периферията на телефона има 3.5мм изход за слушалки, а долу е порта за зареждане, който би ни се искало да е USB Type-C, но е micro USB.  В ляво, под специална двойна защита се намира слота за 2 SIM карти и microSD. Той е от хибриден тип и за да добавите карта памет, трябва да се лишите от едната SIM. Металната обвивка на слота е конструирана така, че дори телефонът да бъде премазан, картата памет и респективно информацията в нея да останат непокътнати. Подобна метална рамка им около сториджа на Armor X6.

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на новият брониран смартфон на Ulefone. В нея ще разгледаме и тестваме дисплея, хардуера, софтуера, батерията и камерите на телефона. Ако междувременно сте любопитни да разберете в аванс повече за техническите параметри на Armor X6, както и точно на каква цена се предлага той към настоящият момент в България, можете да посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone – Smartfonix.com