Със сигурност сте чували за пословичната здравина на бронираните смартфони на марката Ulefone. Тази година във видео ревюта в Digital.bg ви запознахме подробно с топ моделите Ulefone Armor 9 и Ulefone Armor 9Е, както и с най-добрият смартфон на марката - Ulefone Armor 10 5G.

За съжаление обаче, не всеки потребител може да отдели от бюджета си по-голяма сума за нов смартфон. Това е ясно и на самите Ulefone, които като цяло са марка, която има много добре насочена към потребителите политика.

По тази причина в портфолиото на бранда, освен бронирани топ флагмани има и модели с доста по-достъпна цена. Като при тях цената не е постигната за сметка на тотално орязани технически параметри и намалено качество.

Поредното нагледно доказателство за това твърдение се казва Ulefone Armor X5 Pro. Смартфонът с който екипът ни след седмица обстойни тестове е готов да ви запознае в това свое видео ревю.

По традиция ще започнем с разопаковането на смартфона, като ще ви покажем какво има в кутията му. Тя е изцяло в стила на Armor серията на Ulefon и в нея има много повече неща, отколкото при много други далеч по-скъпи смартфони. Освен дежурните книжки с инструкции, бързо зарядно и кабел за пренос на данни, Ulefone са оставили допълнителен стъклен протектор, освен този който заводски е върху дисплея. Имате и специален инструмент, който освен игла за вадене на SIM е и с допълнителна издатина за ваденето на чекмеджето и за отварянето на изолиращите капаци по корпуса, без да ви се налага да имате за целта здрав маникюр.

Да Ulefone Armor X5 Pro е с много високо ниво на защита и по тази причина целият му корпус е гумиран, а всички входове и приложения са скрити под плътни гумирани капаци. Като например този за SIM. Впрочем смартфонът е Dual SIM, като и двата слота поддържат 4G мрежа и са с dual SIM VoLTE HD поддръжка на разговори. Тук е и слотът за допълнителна карта памет, който разпознава SD формати с обем до 256GB.

Като дизайн, Armor X5 Pro почти изцяло копира визията на предшественика си Armor X5. С тази разлика, че тук освен в черно и оранжево, X5 Pro може да бъде закупен и в червено. Не си представяйте обаче, че целият смартфон е червен. Цветни са само металните елементи по корпуса. Това са плочките в дългите периферни части.

Целият корпус на смартфона е конструиран от Ulefone така, че да издържи на какви ли не външни влияния. Както вече споменахме, няма открити елементи, които да позволяват достъп на вода, прах и друга мръсотия до хардуера.

От друга страна скосените и удебелени ръбове не позволяват при изпискане дисплеят или хардуерът да се повредят. Ако погледнем в профил Armor X5 Pro, ще забележим, че дисплеят стои под равнината на най-издадените точки на гумираният корпус. Така ако телефонът падне по лице, дисплеят му също остава защитен.

 

В техническите характеристики на X5 Pro, Ulefone са упоменали сертификатите IP68, IP69K и MIL-STD-810G, който се дава само след обстойни и доста сериозни тестове от американската армия. Тоест новото на защита на този бюджетен модел е напълно еквивалентно на това на флагмана на бранда - Ulefone Armor 10 5G. Armor X5 Pro може да бъде потапян във вода с дълбочина до 1.5 метра за период до 30 минути, да работи безпроблемно в температурния диапазон -23 +60 градуса, да издържа на соларна радиация, изпускане от височина до 120 сантиметра, вибрации, директен натиск и на още много други, пагубни за обикновен смартфон външни влияния.

Дисплеят на смартфона също е със сериозно ниво на защита. Той не се драска лесно и ще ви бъде изключително трудно да го счупите в стандартна ситуация от ежедневието си. Нещо на което задължително ще обърнем внимание е факта, че с дисплея можете да работите без проблем, без да ви се налага да сваляте ръкавиците си. Особено в настоящия зимен сезон, това е много полезна екстра, която със сигурност ще оцените подобаващо, когато да речем сте на ски пистата, температурата е -15 и духа силен вятър.

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на бронирания смартфон Ulefone Armor X5 Pro. В нея ще разгледаме всеки един от техническите параметри на модела, като ще споделим с вас впечатления от първа ръка, за които едва ли има къде другаде на прочетете.

Междувременно, ако сте нетърпеливи да разберете точните технически характеристики на Armor X5 Pro, както и на каква цена се предлага той в България към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете като посетите официалния сайт на вносителя на Ulefone – Smartfonix.com