Купете Ulefone Armor X2 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

В повечето случаи защитените смартфони имат доста сериозна цена. Нагледните примери са много, като най-известният Cat S61, по време на премиерата си например струваше почти 2000лв. За съжаление непосилна за повечето потребители цена.  Специално за тях са помислили Ulefone, чийто Armor X2  е с цена, с една нула по-малко. Тук моментално би последвал въпросът „Струва ли си да се вземе толкова евтин защитен смартфон?“. Отговорът ще научите в това подробно видео ревю, което Digital.bg му посвети.

По традиция ще погледнем първо, какво производителят ни е оставил в кутията, освен самия смартфон. Впрочем още стилът на кутията издава към кой тип потребители е предназначен смартфонът вътре.  Което обяснява и защо в окомплектовката присъства този странен инструмент, който ще ви покажем след малко за какво служи. Освен него имаме игла за отваряне на SIM слота, кабел за пренос на данни, Quick Charge 5V 2A зарядно и допълнителен протектор за дисплея.

Конструкцията на Ulefone Armor X2 е такава, че не само дисплеят, но и целият хардуер са максимално защитени. Обърнете внимание на рамката около екрана и по-конкретно на издадените части долната и горната част. Благодарение на тях, при едно евентуално падане върху равна повърхност, дисплеят е защитен. Същото се отнася и при падане на ръб, който е скосен и реално, кинетичната енергия при допира със земята се поема от гумираният поликарбон, с който е облицована по-голямата част от Armor X2.

 

По спецификации на Ulefone, с телефона няма да се случи нищо, ако го изпуснете от височина до 1.2 метра. В същото време Armor X2 има IP68 протекция която ви позволява мокрене и дори потапяне във вода. Характеристиките са 1.5 метра дълбочина за до 1.5 часа или цяло денонощие, когато телефонът е потопен във вода с дълбочина до 1 метър. Работният диапазон на телефона е от -20°C до +60°C

 

Разглеждайки периферията, ще отбележим, че всички изходи са защитени посредством гумирани капаци. Под горният е 3.5мм аудио жак, долу е micro USB порта за зареждане, а в дясно, слота за SIM и карта памет. При последният обаче, освен специалният пластмасов инструмент, ще имате нужда и от споменатата по-рано игла, за да отворите и самият слот от хибриден тип. Бутоните на телефона са подсилени. В дясно са активиращият и курсорът за звука.

 

В ляво, този бутон е малко по-специален, зад буквите PPT стои абревиатурата Push To Talk. Задържайки го, активирате онлайн радиостанция, посредством която можете да говорите с други хора. Интересна и полезна екстра, която намира приложение при малки логистични фирми и групи от хора, които искат да използват алтернатива на мобилните оператори. Якото при PTT е, че говорейки, като на конферентен разговор ви чуват всички които използват този канал. Под него се намира Fingerprint сензорът. Тестваме го и работи отлично, включително и когато сме с мокри ръце. Ако пък ръцете са ви кални или с ръкавици – никакъв проблем, можете да отключите телефона посредством предната камера и функцията Face Unlock.

 

Ulefone Armor X2 се предлага в две цветови разновидности – черна и златна, като в тези цветове са всички метални елементи по корпуса на телефона. Независимо, че моделът е защитен, размерите му са съвсем компактни и с него лесно се борави с една ръка, удобен е за държане при разговори и се побира лесно във всеки джоб. Габаритите са 163мм на 76.6мм, дебелината 13.9мм, а теглото 256гр. Единствено последният показател е малко по-наднормен, но това е съвсем очаквано, все пак в ръцете си държим брониран смартфон.

Със сигурност ви е интересно да разберете колко качествен е защитеният дисплей на Ulefone Armor X2, какви са хардуерните му параметри, софтуерът достатъчно лесен ли е за ориентиране, надеждна ли е батерията и как снимат камерите? Отговорите на всички тези въпроси, предстои да разберете във втората част на подробното видео ревю, което Digital.bg посвети на бюджетният защитен смартфон на Ulefone.