Купете Ulefone Armor Mini 2 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Ако преди 10 години повечето хора използваха мобилни телефони с физически копчета, то в наши дни положението е коренно различно. По-голямата част от потребителите използват смартфони със сензорни дисплеи и това е съвсем логично, предвид мултифункционалността на тези устройства. Има обаче потребители, които все още имат нужда от телефони с копчета, защото и те имат своите предимства. В това свое видео ревю ще ви покажем именно един такъв телефон, който е и малко по-специален, защото има интересни функции най-важно е брониран. Уважаеми дами и господа - Ulefone Armor Mini 2.

 

Вероятно тук предполагате, че в края на името на модела има 2, то той е второ поколение на вече съществуващ. Логиката е вярна, през 2018 година Digital.bg ви показа доайенът Ulefone Armor Mini, който за времето си беше много интересно предложение, което години на ред бе предпочитано сред потребителите, които са привърженици на по-компактните телефони с копчета.

Резултат с изображение за „Ulefone Armor Mini - Здрав IP68 телефон с голяма батерия и ниска цена“

 

Такъв тип защитено устройство е подходящо не само за ловджии, планинари и други екстремни натури, но и за възрастни хора, за които предпочитат механичните бутони пред тъчскрийна и за тях е важно телефонът им да остане здрав след евентуално изпускане и да има издръжлива батерия. И така, съвсем очаквано предвид повишеният интерес, който потребителите имаха към Armor Mini, днес той се сдобива с подобрена версия, която тествахме няколко дни, за да споделим с вас впечатленията си от нея.

 

Ще започнем с разопаковане на кутията, за да видим какво Ulefone са оставили в нея освен смартфона. Освен дежурните книжки с инструкции, тук има microUSB кабел за зареждане и пренос на данни, 5W зарядно и връзка, посредством която можете да носите телефона на врата си ил ида го закрепите към раницата си. Освен това има специален изнструмент с помощта на който се сваля задния капак и преходници за SIM карти, защото слотовете в телефона са за пълноразмерни SIM карти.

 

 

Независимо, че е брониран, Ulefone Armor Mini 2 е с изчистен дизайн и с много компактни размери - 62.5мм на 138ммм с 16.6мм дебелина и тегло от 158гр. Така той лесно ще се побере във всеки джоб. Гърбър е почти равен, периферията е релефна, а ъглите са подсилени така, че Mini 2 да оцелее при изпускане и не само. Ulefone са се погрижили моделът им да бъде наистина неубиваем.

Освен сертификатите IP68 и IP69K, смартфонът има и MIL-STD-810G сертификация за издръжливост, която се издава от американската армия само след обстойни тестове като хвърляне, вибрация, удар, много ниска и висока температура, заливане с различни химикали и дори радиация. По данни на производителя, смартфонът без проблем ще издържи на изпускане от 120см височина, на потапяне във вода с дълбочина до 150см за. Ние нямаме практиката да тормозим телефоните които тестваме, така че единствено измихме Mini 2 под чешмата при тест на клавиатурата и той нямаше никакъв проблем с това.

 

Самата клавиатура работи отлично - бутоните са с по-дълъг и отчетлив ход. В горната ѝ част се откроява SOS бутон, който при задържане прави автоматично прозвъняване към предварително зададен спешен номер, като дава точна информация с местонахождението ви. Същия се използва и като SOS фенер, като за целта се активира светкавицата на камерата, която се намира върху гърба на смартфона. Телефонът има и още една екстра, която винаги сме ценяли. На него може да се слуша FM радио, без да ви се налага да сте свързали слушалки към апарата, кабелът на които да служи като антена. Такава производителят е вградил в самия корпус.

Ulefone Armor Mini 2 има 2.4" цветен дисплей с резолюция 240х320 пиксела, а в основата на хардуера му стои процесор 32MB RAM. Вградената памет също е 32MB и реално за основните функции на такъв телефон нямате нужда от повече. Ако обаче искате са си качите музика или да правите повече снимки и видео, то можете са добавите до 32GB посредством microSD карта. Като поставянето ѝ няма да ви лиши от едната SIM, защото е налично отделно гнездо.

Поддържаната мрежа е 2G, като това е направено с цел телефона да има максимално дълъг живот на батерията. Тя е с 2100mAh заряд, който е достатъчен за до 20 часа непрестанни разговори или цели 19 дни в режим на изчакване.

Armor Mini 2 вече се продава в България, като цената му е съвсем достъпна и дори ниска за това, което предлага като защитено устройство. Колко точно струва смартфона към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете като посетите официалния сайт на вносителя на Ulefone в България – Smartfonix.com