Купете Ulefone Armor Flip с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

В последно време се наблюдава тенденция потребителите да търсят и харесват ретро технологиите или по-точно устройствата с ретро визията и модерни технически характеристики. Нагледните примери са много, както сред автомобилите, така и сред електрониката.  Със сигурност сте виждали римейковете на Nokia 3310 и 8110 Банан, които станаха световен бестеселър заради атрактивният си дизайн – те са точно такива, създадени с носталгия по миналото устройства. В това свое ревю, екипът на Digital.bg ще ви покаже един мобилен телефон с ретро дизайн и модерни функции. Уважаеми дами и господа – водо, прахо и удароустойчивият Ulefone Armor Flip.

Несъмнено това е много добра комбинация, от която имат нужда не малко потребители с по-динамичен начин на живот. Чудесно решение планинари, активни туристи и хора които работят в мръсна сред. Да речем, че работите в сервиз и ръцете ви са целите в масло – със смартфон с тъчскрийна е изключено да наберете телефонен номер, доколкото тук клавиатурата е с механични бутони, които дори да изцапате, после спокойно можете да измиете със сапон на чешмата, защото Ulefone Armor Flip е с IP68 протекция, която му дава устойчивост на потапяне във вода с дълбочина до 1.5 метра за до 30 минути.

 

Корпусът също така е защитен пясък и други прахови частици. Аудио жакът и портът за зареждане в ляво са скрити под плътни гумени капаци. За да достигнете до батерията, слотовете за 2 SIM карти и карта памет пък, трябва да свалите задният капак. Той е захванат за корпуса посредством голям метален винт, който се развива с помощта на този инструмент.

 

Както виждате, защитата е доста сериозна. По корпуса на телефона има още 16 метални винта, които имат конструктивна функция, но и придават на Armor Flip мъжкарска визия. Корпусът на телефона е направен от специален гумиран поликарбон, който при удар поема кинетичната енергия и се наранява много по-трудно, в сравнение с обикновената пластмаса.

 

Ulefone Armor Flip е доста по-различен от всичко друго, което се предлага днес на пазара. Той е сгъваем и много удобен за държане при разговори, защото копира извивката на лицето ви. Отварящият механизъм е стабилен и не предполага да създава проблеми. Движението му е плавно и стегнато. Няколко думи за концепцията на сгъваемият „Flip-Flop“ телефон, като цяло. Дизайнът не е от вчера, за първи път той се появява при Motorola MicroTAC през далечната 1989г., който е наречен "Flip phone". Последствие се превръща в "Clamshell" при серията RAZR, а в края на миналия век е последван от Nokia Communicator и други модели различни марки. Днес вече трендът при производителите на смартфони са сгъваемите дисплеи, които в началото на годината видяхме при Huawei Mate X и Samsung Galaxy Fold, но наравно със супер модерното, потребителят иска и нещо което да го върне към миналото и да го кара да се усмихва всеки път, когато го използва.

 

Точно такъв е ефектът, който постига  Ulefone Armor Flip. Моделът е с два дисплея – основен 2.4“ с QVGA резолюция и външен с 1.44“ диагонал и QQVGA резолюция. Вторият дисплей е само информационен – на него виждате всички свои известия, без да се налага да отваряте телефона. Яркостта на основният пък може да се увеличи доста и той е добре видим, дори когато навън грее силно лятно слънце.

 

Телефонът се отключва при отваряне, а когато е „заспал“ отворен, събуждането става с единично продължително задържане на горният ляв бутон.  Сега вече клавиатурата е активна и имате на разположение различни бързи команди.

 

 

С бутона на горе извеждате 4 работни режима, които можете да персонализирате според нуждите си. Ако искате бързо да активирате режим без звук – просто задръжте за секунда решетката в долният десен ъгъл. С надолу на джойстика се активират 5 профила с аларми. Бутонът на който е нарисувана нота – активира MP3 плейъра, а този с радио, за което забележете – не е нужно да свързвате слушалки. А такива имате като бонус заедно с телефона.

 

 

Антената е вградена в корпуса на телефона и има доста добър обхват. Приятно изненадани сме и от силата на високоговорителя върху гърба. Ето един звуков тест от който да добиете реална представа. Задържайки нула, активирате фенер. Който се намира непосредствено над втория дисплей. При задържане на SOS бутона, телефонът набира телефон 112, като тук ще отбележим, че връзката с единният европейски спешен център може да се осъществи, дори в телефона да няма SIM карта. Освен 112, имате възможност да въведете до още 4 спешни номера. Под всеки от цифровите бутони от 1 до 9 пък можете да зададете пряк достъп за бързо набиране на даден номер. Хардуерът на Ulefone Armor Flip е поверен на централен процесор MediaTek MT6261A, 32MB RAM и 64MB вградена памет. Тоест, за да използвате мултимедийните дункции на телефона или, за да снимате снимки и видео, трябва да поставите допълнителна microSD памет. Четецът разпознава формати с обем до 32GB. Ulefone Armor Flip има VGA камера и светкавица.

 

 

Менюто на телефона е много опростено и лесно за ориентиране. В настройките му можете да активирате специален режим за възрастни хора, при който надписите в менюто стават много по-големи и респективно видими без очила. Телефонът има Bluetooth и интернет през WAP.

 

Батерията с 1200mAh заряд е достатъчна за около седмица с едно зареждане – още едно от предимствата на този нестандартен и ефектен телефон. Ако Ulefone Armor Flip е успял да привлече вниманието ви, ще ви зарадваме и с още една приятна новина. Цента му не е никак висока и дори е двуцифрена. Каква е тя в момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone – Smartfonix.com