Купете Ulefone Armor 9E с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Тези от вас, които следят публикациите на Digital.bg сигурно са чели в началото на Октомври нашата статия, посветена на световната премиера на Ulefone Armor 9/9E. Тогава отбелязахме че този супер защитен смартфон присъства в секцията „Очаквани“ в официалният сайт на вносителя на марката в България – Smartfonix.com

Сега точно месец по-късно Ulefone Armor 9E вече е наличен за продажба и е в ръцете ни за обстоен тест. Резултатите от него предстои да разберете във видео поредицата, която му посветихме.

Ще започнем с кутията, която е изцяло в характерният стил за бронирана Armor серия на Ulefone. Отваряйки я, вътре освен смартфона ни очакват книжки с инструкции, зарядно, кабел за пренос на данни, OTG донгъл, преходник от micro USB към USB Type-C, връзка за закачване към корпуса на смартфона и допълнителен стъклен протектор, защото под транспортния, Armor 9E има друг, който е вграден базово.   

Дизайнът на смартфона е брутален, но в същото време и елегантен. Свикнали сме бронираните смартфони буквално да бъдат сравнявани с тухли, но Armor 9E разбива тези стереотипи. В най-издадената си част, корпусът му е дебел само 15мм. Останалите габарити са 168.2мм на 82мм, а теглото е точно 320гр. То се дължи не само на голямата степен на защита, но и на голямата батерия, която Ulefone са интегрирали в Armor 9, но за нея ще стане дума малко по-късно теста ни.

 

 

Сега ще се съсредоточим върху корпуса на смартфона и по-конкретно върху материалите от които е направен той. Основната част от тялото е направена от много здрава твърда гума, като дългите периферни части и плочката около камерите върху гърба са метални.

Ъглите имат характерно скосяване, което вече не веднъж сме казвали, че при изпускане върху тях поемат първоначалната сила на удара, за да предпазят не само дисплея, но и хардуера, който се намира в тялото.  

Гледайки дисплея не можем да кажем, че рамката около него е незначителна, но не и това е било целта на Ulefone. Те са искали дисплеят да е максимално защитен и по тази причина, рамка около него има и тя е стабилна. Така дори ударът да е по-силен и гумата да се деформира, трудно докосващата се повърхност ще достигне до дисплея.

Ако пък смартфонът падне директно по лице към равна повърхност върху дисплея си, последният няма да има допир до повърхността, защото ако погледнем от близко, ще видим, че рамката около него стои една идея по-издадено. Такава функция играе и металната плочка около камерите върху гърба. Тя не позволява при падане и при триене по повърхности, те да се докосват до оптиките на камерите.

 

 

Разглеждайки корпуса на смартфона, впечатление ни правят детайлите. Като не визираме само винтовете, които придават на Armor 9E неповторимо мъжко излъчване, а и факта, че бутоните са метални, имаме специално ухо за закачване на връзка за прикрепяне към раница или носене на врата.

 

Ако се чудите, за какво служат тези странни кръгчета, ще побързаме да ви издадем. Към тях се свързва специална ендоскопска камера, която Ulefone предлагат като отделен аксесоар за хората, които имат нужда от такова специализирано устройство, с което да надзърнат какво се крие в канала, в двигателя на автомобил или дори зад най малката пукнатина. 

Всъщност версията на модела - Armor 9 има и още една специална камера, но тя е вградена в корпуса му. Става дума за термалният FLIR сензор. За Ulefone Armor 9E определено има още какво да се покаже и разкаже. Интересното тепърва предстои.