В това ревю ще ви покажем един смартфон, който е предназначен за определен тип потребители – пътешественици, планинари, ловци, скиори, фенове на офроуда и други. А защо не и за хора, които просто често изпускат смартфона си. Досетихте се, това на екраните ви е устойчивият на външни влияния Ulefone Armor 6S. Един телефон, който в замяна на не много пари дава не само здравина, но и добри технически параметри.

Още щом отворим кутията на телефона, пред нас е първото приятно впечатление – богатата съпътстваща окомплектовка, която Ulefone са ни предоставили.  Това са игла за отваряне на слота за SIM карти, бързо зарядно, кабел за пренос на данни и два донгъла - един към пулнорамерно USB и втори към 3.5мм аудио жак. Освен вграденият зводски върху дисплея протектор, има още един допълнителен стъклен протектор и ето този пластмасов инструмент, с който се отваря гумираният капак, под който се намира слота за две SIM карти и microSD. Това е направено, за да не може до тях да прониква вода.

 

Тук е момента да продължим с това каква защита има Armor 6S, защото със сигурност ще останете впечатлени от нивото ѝ. Ще ви издадем в аванс, че това е смартфон който по никакъв начин не трябва да се притеснявате да потопите във вода, да оставите навън през зимата или на припек през лятото, да залеете с машинно масло или да изпуснете.  Ulefone Armor 6S е направен да оцелява в екстремни ситуации. Очаквано, предвид името на модела и материалите от които е направен корпусът му - комбинация между метал и гумиран поликарбон. Метални са само подсилените периферни части, а от цяло парче поликарбон е основата, чиито ъгли са допълнително подсилени. Така при евентуално падане дисплеят е максимално добре защитен. А той е не какъв да е, а брониран с Corning Gorilla Glass 5 протекция. Подсилените ъгли не позволяват дисплея да се нарани и при падане на телефона по лице.

 

С това обаче интересното в протекцията на телефона тепърва започва. В характеристиките на Ulefone Armor 6S намираме IP68/​IP69K сертификация и MIL STD-810G който се издава единствено след обстойни тестове от американската армия. Защитата е сериозна и ви позволява потапяне във вода с дълбочина до 2 метра, за период от до 2 часа. Ако пък оставите Armor 6S на дълбочина до метър, там той може да изкара денонощие без да се повреди. Неволното изпускане, както вече споменахме също не представлява проблем - телефонът издържа 120см Drop Test. А сега и сериозните изпитания за здравината на телефона, тези които Armor 6S е издържал при тестовете на воденните. Сред тях са до 4 часа устойчивост на ниско налягане до 57kPa при 25℃, соларна радиация от 1120W/m² при 49℃ за почти 20 часа, 8 часа на до 90% влажност при температура до 60℃. Температурният диапазон в който Ulefone Armor 6S може да работи безпроблемно е от -40℃ до +80℃.

 

Независимо от факта, че Armor 6S е брониран, дизайнът му е много елегантен и изчистен за такъв тип устройство.  Забележете, корпусът е дебел само 13.3мм, а ширината е 83мм. Така телефонът е удобен за държане в ръка и лесно би се побрал във всеки джоб. Теглото му е 268гр, което не е малко за 6.2-инчов смартфон, но пък не е много за брониран смартфон.

Като такъв, Ulefone Armor 6S може да се похвали с повишено ниво на сигурност и по отношение на достъпа до информацията която съхранявате в него. Върху гърба имате Fingerprint сензор, който тестовете ни показват, че работи бързо и безпроблемно. Ако ръцете ви са мокри, мръсни или с ръкавици, имате още един ефективен начин за отключване – Face Unlock софтуер, работещ в комбинация с предната селфи камера. Той разпознава лицето ви на база 512 точки, след което отключва телефона.

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на Ulefone Armor 6S, в нея ще подходим технически, разглеждайки неговите дисплей, хардуер и софтуер. Ако междувременно сте любопитни да научите параметрите на телефона в аванс, можете да постите официалният сайт на вносителя на Ulefone – Smartfonix.com