Купете Ulefone Armor 6E с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Ако търсите добре защитен смартфон с ефектен дизайн, достатъчно добри технически характеристики и изненадващо полезни екстри, то Ulefone Armor 6E който Digital.bg ще ви покаже в това свое видео ревю е едно от предложенията на които непременно трябва да обърнете внимание.

Тези от вас които следят видео ревютата ни и познават добре марката Ulefone, сигурно са забелязали визуалната прилика с Ulefone Armor 6, който ви показахме в началото на годината. 6E е негов ъпгрейднат наследник, като визията е останала почти без промяна, като това не е случайно.Концепцията на Armor 6 се оказа много успешна и потребителските отзиви от него са доста бори – здрав, надежден, оцелява при падане, дисплеят му е добре защитен, издържа под вода. Имайки предвид, че в ръцете си държим модел от „Rugged Phone“ класа, това са критериите които потребителите поставят за представителите му. Ако се интересувате от офроуд автомобили, това е нещо като дизайна на Mercedes G-Class, Jeep Wrangler и Land Rover Defender – с всяко следващо поколение визията остава същата или е с минимални промени, а ъпгрейдите са само технически.

Но да преминем към видимото за очите в корпуса на Ulefone Armor 6E и към това от какви материали е направено то. Основната част от корпуса на 6E е направена от гумиран поликарбон, който забележете е едно цяло парче. Това оказва огромно положително влияние на здравината на цялата конструкция. Ъглите са скосени и са по-добели, което при едно евентуално падане поема удара и спасява ръбчетата на екрана. В същото време, ако телефонът падне по лице върху равна повърхност, дисплеят отново ще остане без поражения, защото във всеки от ъглите има по 1мм праг който не позволява на повърхността да се докосне до него.  Самият дисплей няма да не надраска защото е направен от защитено Corning Gorilla Glass 5 стъкло, а и в кутията на телефона имате стъклен протектор.

Дългите периферни части на корпуса са направени от метал, като са захванати посредством шестограмни винтове. Наистина всичко тук е направено с цел да оцелява при екстремни ситуации – дори бутоните са метални. Тук идва моментът да кажем, че Ulefone Armor 6E е с IP68/IP69K протекция. Едно от най-сериозните нива, които днес може да ви предложи един смартфон. За по-малко запознатите, това означава, че телефонът може да устои на какви ли не външни влияния. Ако погледнем корпуса отблизо ще видим, че задният капак е много плътно затворен и се отваря с този специален инструмент, който е кутията на телефона. Същият се използва и за отваряне на слота в периферната част. Защитата е сериозна и ви позволява потапяне във вода с дълбочина до 2 метра, за период от до 2 часа.

 

Ако пък оставите Armor 6E на дълбочина до метър, там той може да изкара денонощие без да се повреди. Неволното изпускане, както вече споменахме също не представлява проблем - телефонът издържа 120см Drop Test. В характеристиките на Armor 6E откриваме още една защита и това е MIL-STD-810G – сертификат, който се издава само на устройства преминали тест от американската армия. Сред тях са до 4 часа устойчивост на ниско налягане до 57kPa при 25℃, соларна радиация от 1120W/m² при 49℃ за почти 20 часа, 8 часа на до 90% влажност при температура до 60℃. Температурният диапазон в който Ulefone Armor 6E може да работи безпроблемно е от -40℃ до +80℃.

 

 

Независимо, че е със сериозно ниво на защита, Ulefone Armor 6E има някои улесняващи живота ни функции, които и нормалните съвременни смартфони. Например това върху гърба е Fingerprint сензор който може да запамети до 5 пръстови отпечатъка и отключва телефона за едва 0.1 секунда. В случай, че ръцете ви са мръсни или сте с ръкавици, Armor 6E има на разположение и Face Unlock софтуер, който чрез предната селфи камера, на база 512 точки разпознава лицето ви, за да отключи дисплея. И това се случва за 0.2 секунди. Телефонът има още вграден NFC чип, който позволява бърза безжична връзка с други поддържащи технологията устройства, както и Google Pay.

 

Armor 6E е с прецизно навигационно позициониране, което прави връзка със сателитите GPS, Glonass и Beidou. Тук ще споменем, че 6E е Dual 4G LTE + Dual VoLTE, тоест можете да имате 2 SIM карти, бърза мобилна интернет връзка и качествени гласови услуги. В корпуса на Armor 6E е вграден един високоговорител, чийто звук е доста силен и сравнително чист. За да свържете слушалки към телефона, трябва да използвате този донгъл от USB Type-C, към 3.5мм жал, защото по корпуса на телефона отделен аудио жак няма да намерите.

До тук с протекцията, дизайна и видимото за очите в корпуса на Ulefone Armor 6E. Очаквайте втората част на видео ревюто, което Digital.bg му посвети. Там ще подходим технически и ще разгледаме и тестваме неговите дисплей, хардуер, софтуер и батерия. За хората които обичат да снимат със смартфоните си пък сме направили отделно фотографско видео ревю.

 

 

Междувременно, ако ви е любопитно да научите техническите характеристики на Ulefone Armor 6E в аванс, както и колко струва той в момента – можете да посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone – Smartfonix.com