Купете Ulefone Armor 6 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

В момента на пазара се предлагат различни ударо и водоустойчиви смартфони и изборът е доста голям. Наравно с топ моделите се предлагат и устройства които по никакъв начин не отговарят на елементарни изисквания които поставят потребителите по време на избора си. При топ моделите които отговарят на почти всички изисквания пък цената вече минава 1500лв, а това е цифра която малко хора биха отделили от бюджета си. В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще ви покаже един смартфон които идеално балансира между качество и цена. Уважаеми дами и господа - Ulefone Armor 6.

Самата кутия на телефона подсказва какво е предназначението му. Да надникнем какво има вътре освен телефона. Допълнителен втори протектор за дисплея, освен заводски вграденият, бързо зарядно и USB-C кабел за зареждане и пренос на данни. Имате също така игла за SIM и ето този специален инструмент. С него се отварят тези два капака които се грижат за високото ниво на водо и прахоустойчивост на телефона. Под това горе в ляво се намират слотовете за 2 SIM карти и допълнителна карта памет.

Долу пък е скрит USB Type-C порта. В него се свързват тези два донгъла – към 3.5мм аудио жак, защото такъв по периферията на телефона няма и към пълнореазмерно USB порт. Така можете да свържете флашка, клавиатура и дори мишка. Можете също така да споделите от енергията на батерията си с друг нуждаещ се от такава телефон.

   

Повечето бронирани смартфони са с наднормено тегло и здравината им е постигната за сметката на красотата. При Armor 6 обаче нещата стоят по коренно различен начин, защото телефонът е доста елегантенм, с „Notch дисплей“, а профилът на корпуса е дебел само 13.3мм което за Rugged смартфон си е направо малко. Почти толкова е профилът на Cat S41, който можем да определим като пряк конкурент на Armor 6. С тази разлика, че той е малко по-скъп и с доста по-слаби технически параметри.

Ulefone Armor 6 изглежда доста ефектно и се предлага в две цветови разновидности – чернo-графитено сивата която тестваме ние и червена, при която цветни са металните части, а именно периферните части и пространството около камерите върху гърба. Корпусът е направен от гумиран поликарбон, който е удебелен в ъглите около дисплея. Така при едно евентуално падане, той е много по-добре защитен. Също в ъглите има и лицево удебеляване. Благодарение на него, когато поставим телефона върху маса, дисплеят му не се докосва до повърхността.

 

Нивата на защита които Ulefone са описали в характеристиките на телефона са IP68, IP69K и MIL-STD-810G. Тоест най-доброто от най-доброто. Зад сертификатите стоят възможност за потапяне във вода с дълбочина до 2 метра, за до 2 часа или денонощие на до 1 метър. Телефонът може да пада свободно върху равна повърхност от височина до 120см, без да се повреди. Издържа до 4 часа на ниско налягане до 57kPa, на соларна радиация 1120W/m² и на температури в диапазона -40 +80 градуса.

 

Разглеждайки периферията на телефона, ще отбележим няколко интересни неща. На първо място – разположението на високоговорителят върху гърба е доста нестандартно и изцяло пасва на целият облик на телефона. Тестовете ни показват, че звукът който пресъздава говорителят е силен и чист. Следващата нетипична екстра са двата микрофона, като този върху гърба е шумоподтискащ и много добре насочен когато снимаме видео.

Всички контролни бутони са метални и с релефна текстура, а върху гърба намираме Fingerprint sensor, който работи отлично дори в не много приятни атмосферни условия. Телефонът също така има NFC чип който позволява бързо безжично свързване с други устройства и дори използване на електронен портфейл за разплащания.

 

Във второто видео ревю на смартфона Ulefone Armor 6,  ще спрем поглед върху дисплея който е с характерна „Notch“ извивка, ще тестваме хардуера, софтуера който също е специализиран за оцеляване. Ако междувременно сте по-любопитни и искате да разберете какви са техническите параметри на Armor 6, в аванс можете да ги откриете на официалният сайт на вносителя на Ulefone – Smartfonix.com