Купете Ulefone Armor 2 с най-ниска цена в България

В повечето случаи бронираните смартфони са компромисни по отношение на дизайна, техническите си характеристики, камерата или батерията. Примерите за това не са един и два и именно това е причината голяма част от потребителите  които имат нужда от здрав смартфон да се лутат между различни марки и модели.“Да, този изглежда добре, нооо пък има слаб хардуер…не виж този много добре вървят на него игри, но пък дисплеят му е с ниска резолюция…“

Стоп, край на колебанията! В поредица от подробни видео ревюта, Digital.bg ще ви запознае с един от най-добрите бронирани смартфони които днес могат да бъдат намерени на пазара. Уважаеми дами господа - Ulefone Armor 2.

Още щом разглеждаме какво има в кутията, освен смартфона и съпътстващите го аксесоари, впечатление ни прави, че Ulefone са добавили отвертка, да не се шегуваме. За да поставите двете едновременно работещи 4G LTE SIM карти и microSD-то, трябва да развиете тези два винта върху гърба.

 

Яко! Ето на това му се казва нестандартно решение. Целта е била отворите да се сведат до минимум и корпусът на Armor 2 да е като една непробиваема броня. Единственият капак който се отваря по продължение на периферията се намира долу. Това е USB Type-C порта който служи за зареждане, за пренос на данни и за слушане на музика, директно или чрез преходник към 3.5mm аудио жак.

Гуменият капак е доста масивен и има двойна защита която не позволява проникването на дори капака вода. И макар батерията на Armor 2 да е с доста голям капацитет, предполага се, че все пак този капак ще се отваря не малко пъти за зареждане. По тази причина той е захванат към корпуса с помощта на здрава нишка която няма да ви позволи да го загубите.

Дизайнът на Ulefone Armor 2 е открито мъжкарски, той се предлага в два цветови вариант -  Gold и Black. Това е телефон който чудесно ще се впише във визията на ловци, любители на офроуда или водните спортове, планинари, риболовци и като цяло екстремни натури които обичат адреналина.

 

Корпусът е комбинация от метал и дебела гума. Ъглите са подсилени и при едно евентуално изпускане, дисплеят е защитен. Ако телефонът падне по лице върху равна повърхност, дисплеят няма да се докосне до нея, защото тук горе и долу има специално удебеляване.

Дори при допир на дисплея с неравна повърхност, също не трябва да се притеснявате, защото стъклото е подсилено. То има Corning Gorilla Glass 3 протекция. Често ли срещате смартфон с метални бутони?  Ulefone Armor 2 има общо 6 такива, като размерът им е достатъчно голям, че спокойно да работите с тях дори с ръкавици през зимата. 3 от бутоните са стандартни – за активация и два за контрол на звука.

Другите 3 са малко по-специални. Един за активиране и контрол на камерата, един SOS за спешни случаи, който при задържане ви свързва с предварително зададен номер и PTT. Абревиатура зад която стои съкращението Press To Talk. Това е нещо супер интересно и полезно, за което можем да кажем голямо Браво на Ulefone. Те са се сетили да интегрират в сървайвър смартфона си радио станция чрез която можете да говорите с определени групи хора, да направите собствена частна честота и т.н. Активирайки приложението Zello, вече можете да търсите канали и по ключова дума. Ето например какво излиза за “Bulgaria”.

Armor 2 има на разположение мултифункционален Fingerprint сензор който освен за отключване на телефона, служи за мултитаскинг, за връщане назад в менюто или към основният екран. Смартфонът има един високоговорител, но той е изключително силен. Спокойно можете да слушате музика, без да свързвате външна колонка. Също сме приятно изненадани от говорителя над дисплея. По време на разговор чуваме събеседника си чудесно, дори когато не сме усилили звука на максимум. В същото време и той ни чува отчетливо, дори да сме в шумна среда, защото микрофонът е шумоподтискащ.

 

Вградените антени за Wi-Fi и телефония са достатъчно качествени. Дори на места с по-слабо покритие като гори, планини и подземния - Armor 2 остава свързан и провеждаме без проблем разговори. Телефонът е съвместим с технологията CAT6 с помощта на която се постига максимална скорост на Download до 300Mbps. GPS Glonass навигацията също работи отлично – съпоставимо с професионална навигационна система на Garmin, можем да споделим, че отклонението е едва забележимо, което е голямо постижение за смартфон. Когато става дума за оцеляване - не можем да не сподели, че телефонът има вградени сензори за barometer, compass и gyroscope. Освен това Armor 2 разполага с NFC и Bluetooth 4.1.

 

Споменатата по-рано протекция при Rugged смартфона на Ulefone е с IP68 сертификат. Той му гарантира безпроблемно потапяне във вода с дълбочина до 1.5 метра в продължение на 1 час. Ако пък потопите Armor 2 някъде където дълбочината е до метър, той може да престои там до денонощие без да се повреди. Също така можете да го заровите в пясъка, да го изпуснете в машинното масло, докато ремонтирате автомобила си или дори да го замразите във фризера. Както знаем там средно температурата е -18 градуса. Те няма да бъдат никакъв проблем за Armor 2, защото Ulefone са проектирали така смартфона, че той да работи в температурен диапазон от -40 до +80 градуса.