Купете Ulefone Armor 10 5G с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

След като бе представен официално в самия край на 2020 година, след не много дълго чакане да се появи в продажба в България, той е вече в ръцете ни. Най-добрият брониран смартфон, който до този момент Digital.bg е тествал. Той е не просто здрав, той е със страхотен дизайн, с впечатляващ дисплей, с висока производителност на хардуера, супер бърза мобилна Интернет връзка, добри камери и батерия с огромен заряд. Описваме го като идеалният екстремен смартфон, но той наистина е такъв и в това ще се убедите във видео ревютата, които му посветихме. Уважаеми дами и господа - Ulefone Armor 10 5G.

 

Ще започнем от това, какво има в кутията, в която идва смартфонът. Тя е в типичният суров стил с метални мотиви, характерен за Armor серията на Ulefone. След като извадим смартфона, който идва не само със защитена опаковка, но и с вграден протектор над дисплея, в кутия се разкрива цял арсенал от допълнителни аксесоари. Те включват специална игла за отваряне на SIM слота и този за карта памет, които са двойно защитени. USB Type-C кабел за зареждане и пренос на данни, като отбележим, че той е с много добра изработка и структурата му не позволява лесно да се оплита в случаите, когато не сте използвали тези специални крепежи, които са заменили стандартните ластици и еднократни опаковки.

Тук има още бързо 15W зарядно и преходник от USB Type-C към 3.5мм аудио жак, защото такъв самостоятелен вход за свързване на слушалки по корпуса на смартфона няма. В кутията има и книжки с инструкции, като някои от тях са много полезни и ви съветваме да прочетете, предвид че Armor 10 е по-специфичен смартфон и благодарение на това има някои по-нестандартни функции, за настройката на които трябва се използва упътване.

 

Дизайнът на смартфона определено е ефектен и запомняш се. Armor 10 се предлага само в една цветова разновидност и тя съчетава черно и зелен металик в някои малки елементи по корпуса. Интересно е да отбележим, че Ulefone са се справили чудесно със задачата по бронирането на флагмана си, като хем са го направили супер устойчив на външни влияние, хем не е станал прекалено обемист и тежък.

Забележете профилът на устройството в най-издадената му част е само 14.55мм , а теглото 328гр. Останалите габарити са 176.5мм ширина на 82.8мм височина. Основните подсилени области в корпуса са ъглите, където почти винаги при падане първо се докосва смартфона, хърбът и рамката около дисплея. Така при падане на Armor 10 върху равна повърхност, той реално няма допир до нея. На какви точно външни влияния е устойчив смартфонът, ще покажем малко по-късно.

 

Сега ще погледнем от близко гърба на устройството. Там в централната му част ни прави впечатление издатина, която много наподобява тази при смартфона Blackview BV6300 Pro, който вече сме ви показвали в премиерно видео. За разлика от него, където в тази издатина стоеше и бока с камерите, тук е единствено четецът на пръстови отпечатъци, ограден от логото на компанията и маркерът 5G. С право Ulefone се гордеят и са го поставили на толкова видно място, защото Armor 10 е първият бронирам 5G смартфон в света.

 

 

Задният капак е захванат плътно за тялото посредством общо 8 винта, които имат не само функционална функция, да гарантират на корпуса херметично затваряне, но и придават на смартфона още по-суров вид. Да, наистина хардуерът и всичко останало, което се крие тук вътре е много добре изолирано от всякакви външни влияния. По тази причина Ulefone Armor 10 има в характеристиките си сертификати IP68/IP69K, IEC standard 60529 и MIL-STD-810G.

Зад всичките тези цифри и букви стоят безброй тестове, включително и от американската армия, които гарантират, че смартфона ще оцелее в какви ли не екстремни ситуации. Като се започне от стандартните и най-често срещани като изпускане от височина до 150см и потапяне във вода с дълбочина до 2 метра, за период от до 2 часа. Та се стигне чак до сериозни изпитания като заливане с машинно масло, солена вода и сладки газирани напитки. За смартфона не представляват никакъв проблем температурни амплитуди от много висока (+80℃) до много ниска (-40℃). Бронировката на корпуса му дава устойчивост на до 4 часа ниско налягане до 57kPa при 25℃, соларна радиация от 1120W/m² при 49℃ за почти 20 часа, 8 часа на до 90% влажност при температура до 60℃.

Продължавайки да разглеждаме корпуса на смартфона, ще отбележим, че под тези две дупки на гърба, непосредствено до камерите, се намират вторият микрофон, който има функция за шумопотискане и барометър. Да като един истински екстремен смартфон, Armor 10 може да ви даде информация, кога ще се развали времето, не на база прогнозата на синоптици, а чрез сензор, който измерва атмосферното налягане и за работата му не е нужен Интернет. Много полезна екстра, която ще оценят потребителите, които се разхождат в планините, из които често липсва какъвто и да е обхват.

Под решетката долу има високоговорител, който е със специална водоотблъскваща мембрана. Въпреки това звукът от него е дост силен и чист. Във видеото над тази статия ще чуете саунд тест, от който да добиете реална представа за качеството. Споменатият Fingerprint сензор работи отлично. При теста ни с 10 последователни отключвания, не регистрирахме нито един неуспешен. Сензорът дори почти винаги отключва, когато сме с мокри ръце, нещо което е невъзможно да се случи при вградените в дисплеите сензори за пръстов отпечатък. Ако сте с ръкавици, няма нужда да ги сваляте, за да отключите смартфона си, защото предната камера има Face Unlock функция за лицево разпознаване. Тя също работи добре, дори при теста в който сме с шапка.

 

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което посветихме на Ulefone Armor 10 5G. Гарантираме ви, че тя ще бъде още по-интересна и от тази. А междувременно, ако искате още сега да разберете какви са техническите параметри на смартфона и колко струва той, можете да посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone в България – Smartfonix.com