Хардуерната криза създаде сериозни затруднения на водещите технологични компании от началото на годината. Доставките на компоненти ще останат лимитирани още няколко тримесечие, което засилва напрежението върху производителите. LG Electronics е традиционен бранд в индустрията, който също трябва да се съобрази с необичайната ситуация.

Корейският гигант подготвя структурни и организационни промени, които да му позволят да бъде по-конкурентен и да оптимизира разходите. Управлението на LG Electronics ще бъде поверено на нов човек, който ще поеме отговорността за бъдещата стратегия на LG в индустрията. Toва е Уилям Чо, който ще встъпи длъжност като главен изпълнителен директор от 1 декември, съобщава YonhapNews.

 

 

Назначението не е изненадващо за външните анализатори, тъй като досега работеше като главен стратегически директор в LG Electronics. Toва го превръща в оптималния кандидат, тъй като е добре запознат с ценностите и вътрешната структура на компанията. Надеждите са под негово ръководство LG да разширят влиянието си в нови пазарни сегменти.

Уилям Чо се присъединява към компанията още докато оперира под името Goldstar през 1987г. След това е изпълнявал различни роли, включително и като президент на LG Canada, Australia и USA. Новата длъжност на Уилям Чо ще е свързана с още няколко важни промени в структурата на компанията.

Така например 31-годишния ветеран Йанг Ик-хуан ще оглави Business Solutions бизнеса, докато Ким Бйонг-хуун ще е новият главен технически директор.

 

Oще от Digital: LG поставиха рекорд за безжичен пренос на данни в 6G THz мрежa