Ако сте собственик на смартфон, който използва предимно YouTube за достъп до атрактивно съдържание със сигурност сте попадали на вертикално заснети клипове. Tова налага да сменяме позицията на смартфона, за да видим по най-добър начин видеото. В този случай от двете страни на екрана се появяват черни ленти, освен ако не решите да преминете към FullScreen режим. Вертикалните клипове почти скриват бутоните и елементите от интерфейса на YouTube.

 

 

Най-доброто решение на проблема е видео съдържанието, което качваме в услугата да е снимано в популярния формат 16:9. За съжаление все повече хора не обръщат внимание и на това предупреждение и продължават масово да правят клипове, които са заснети вертикално. Google прекрасно осъзнават ситуацията и са готови с ъпдейт, който позволява на YouTube да се адаптира автоматично към всяко видео, независимо в какво съотношение е снимано, съобщава AnroidPolice. 

 

 

Актуализацията вече е налична за уеб версията на YouTube и на практика премахва традиционната 16:9 рамка около всеки клип. По този начин клиповете изглеждат по-големия като размер и се адаптират към различните размери на прозорците. Крайният резултат е, че потребителите по-лесно ще могат да стартират харесваните от тях клипове без значение как са снимани. Тази функционалност вече се разпространява до потребителите и до дни ще е достъпна за всички профили.

 

 

 

Oще от Digital: Пет полезни уеб приложения и разширения за YouTube