Google актуализираха уеб версията на YouTube с нови функционалности, които са предназначени да улеснят навигацията от устройства с тъчскрийн дисплеи.

Подобренията обхващат оптимизации традиционното меню с три точки, както и по-големи икони на екрана, което прави съдържанието по-видимо от големите екрани на таблетите. Актуализацията включва и опция да плъзнете пръста нагоре, за да активирате видео плейъра във Full-Screen режим, а движение към долната част на дисплея го прибира в Mini-Player режим.

Това е полезно нововъведение, което заедно с по-големите икони и "Thumbnail" изображения прави интерфейса по-интуитивен и удобен за навигация.

Ако стартирате уеб версията на YouTube след като сте получили актуализацията от таблет или лаптоп със сензорен екран ще видите традиционната иконатa с "три точки" да е видима под всяка "Thumbnail" снимка на видео клиповете.

Досега трябваше да преместите курсора върху заглавието на видео, за да накарате да се покаже опцията с "трите точки", което означава, че не можете да го използвате, ако нямате мишка или тракпад. Подобрената поддръжка за тъчскрийн устройства не е единствената новост в ъпдейта, тъй като включва актуализирана "Watch History" секция в профилите.

 

 

Историята на сърфиране вече ще бъде категоризирана в различни дни, което ще улесни управлението на колекцията от съдържание, която пазите за гледане по-късно в YouTube.

Менюто за на плейлисти предлага функцията "Моve To The Top / Bottom", което премахва нуждата да плъзгате клиповете на екрана, за да ги преместите и по-лесно да организирате файловете си.

Това бе възможно в стари версии на YouTube и изглежда отново ще бъде налична опция за потребителите. Новата актуализация обещава да гарантира еднакво качество на съдържанието, независимо какво устройство използвате, като специален приоритет са таблетите с Android, iPad и хромбуците.

Компанията вече разпространява ъпдейта до всички съвместими устройства по цял свят. Google също така ще продължат да поддържат и развиват своите приложения за Android и iPad, тъй като предлага оптимално изживяване.

Промените ще позволят на собствениците на таблети и хромбуци да получат най-доброто от YouTube и от уеб версията на видео платформата. В крайна сметка големите им екрани ги правят по-удобни за сърфиране в интернет и гледане на мултимедия от смартфоните и подобни функционалности със сигурност ще предизвикат позитивни коментари сред потребителите. 

 

 

Още от Digital:  YouTube намалява администраторите си и ги заменя с изкуствен интелект