Google вече промениха името на своето приложение за изпращане на съобщения, което за в бъдеще ще се казва само Messages. Потребителите могат да очакват същите функции и интерфейс, както досега. Ако често ви се случва да използвате приложението, за да комуникирате с любимите хора вероятно сте забелязали, че има как да пишете SMS-и и от компютъра. За целта е необходимо да отворите URL адреса "Messages.Android.com" и да се логнете в своя профил. 

 

Компанията въвежда допълнителна промяна, тъй като уеб интерфейса на Messages платформата вече е достъпен от различен сайт. Това е възможно от "Messages.Google.com." Известно време дори и да въведете стария URL aдрес ще бъдете пренасочвани автоматично към новата страница. Собствениците на лаптопи с Chrome OS ще започнат да виждат съобщения за промяната, след като актуализират устройствата към версии 72 или 73 на операционната система. 

 

 

 

Това е поредното приложение на Google, което получава ново име, в което не се използва думата Android. Компанията вече преименува Аndroid Pay на Google Pay, но също Android Wear на Wear OS. Изглежда, че Google ще продължат да залагат на тази стратегия и през 2019г. В заключение ще отбележим, че до няколко седмици всички потребители ще могат да пишат текстови съобщения от компютъра на Messages.Google.com. Страницата все още не е достъпна за всички.

 

Oще от Digital: Пет нови функции, които можем да тестваме в Android Messages