През последната година Google актуализираха много от своите популярни приложения към дизайнерския си език Material Design. В това число можем да споменем услуги като Google Photos, Gmail и Google Drive. Компанията продължава с тази стратегия още в първите седмици на 2019г. Официалният уеб сайт на технологичния гигант потвърждава, че Google Docs, Sheets, Slides и Sites са следващите им продукти, които ще се възползват от предимствата на Material Design.

 

Сегашната версия 

 

Tрябва да отбележим, че новият дизайн ще е наличен за уеб версиите на Google Docs, Sheets, Slides и Sites преди края на февруари. Съществува голяма вероятност Material Design дори да бъде наличен за потребителите по-рано от предвидения краен срок. Засега не разполагаме с информация кога мобилните версии на приложенията също ще получат актуализацията, предаде AndroidAuthority. Едва ли, обаче ще се наложи да чакаме твърде дълго.

 

Новата версия 

 

Преминаването към модерния дизайн ще улесни навигацията в мобилните приложения и ще ни позволи да работим с по-удобен интерфейс. Актуализацията ще добави и нов шрифт на текста, заоблени ъгли на прозорците, както и стилизирани икони в жълт цвят в Google Slides. В заключение ще отбележим, че компанията ще се опита да ъпдейтне всичките си приложения към Material Design преди края на календарната година.

 

Oще от Digital: Как да запазваме снимки от документи в Google Docs и Microsoft Word