Купете Ulefone Armor X с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

В това видео ревю Digital.bg ще ви покаже една чудесна алтернатива на скъпите бронирани смартфони. Ulefone Armor X е ударо и водоустойчив, а в същото време цената му е няколко пъти по-ниска от тази на по-известните бронирани смартфони които днес се предлагат на пазара. Но какво получаваме в замяна на парите си, това ще разберете в поредица от подробни видео ревюта.

В първото ще започнем с дизайна, който е много ефектен, но не и натрапващ се. Корпусът на Armor X не е прекалено груб, а в същото време защитава смартфона достатъчно добре. При неволно изпускане от височина до 120см, производителят гарантира, че телефонът ще остане здрав. Ако разгледаме по-детайлно корпуса и материалите от които е направен, бързо ще си отговорим от къде идва защитата.

 

Тук са комбинирани метал и два вида гумирана пластмаса, като единият е с карбонова текстура. Ръбовете са скосени и двойно удебелени. Доказано е, че най-често при падане, смартфоните падат именно на тях, а тук между ръба и дисплея има достатъчно буфериращо пространство, че той да остане защитен. В същото време, при падане по лице, дисплеят на Armor X също е защитен. Над него има милиметър рамка, която не позволява пряк допир до повърхността.

 

 

Освен това самият дисплей е с високо ниво на закаленост, а над него има допълнителен протектор. Подобна защита има и върху гърба, тя предпазва камерата от нараняване. Интересно е също така да се отбележи, че Ulefone са поработили и над предпазването на хардуера от сътресения. Той стои дълбоко под корпуса и е плътно укрепен от меки вложки които при падане не позволяват нищо в него да се разпои, размести или прекъсне.

Освен удароустойчив, Ulefone Armor X е също така прахоустойчив и водоустойчив. Всички изходи са скрити под капаци с двойна защита, които са толкова плътно затворени, че за да ги отворите, трябва да използвате този специален инструмент който Ulefone са добавили в комплект с телефона. Armor X притежава IP68 сертификат за протекция който гарантира, че няма да се появят проблеми, ако телефонът се потопи във вода с дълбочина от 1.5 метра за до 30 минути.

Малко вероятно е да се случи, но все пак е хубаво да го знаете - Ulefone Armor X може да престои бетониран цяло денонощие на дълбочина до метър. Ние както знаете не обичаме да измъчваме и унищожаваме продуктите които тестваме, все пак някой се е старал да ги създаде и трябва да уважаваме труда му. Но ако все пак държите да гледате Crash Test-ове на Armor X – в интернет има десетки потребителски в които хора подлагат телефона на какви ли не изпитания и той оцелява.

Въпреки, че е брониран, съпоставимо с други Rugged смартфони, Armor X е доста компактен, не само заради дебелината от 13мм. Смартфонът е с дисплей със съотношение на страните 18:9 и и въпреки дебелата подсилена рамка около дългите страни на дисплея, ширината му е много по-малка от тази на конкурентите му. Така той става удобен за работа и държане в една ръка.

Да вземем например струващият 8 пъти по-скъпо Cat S61. Независимо, че е с по-малък дисплей (5.2" спрямо 5.5" при Улефона), S61 е само с 2мм по- тесен от Х (76мм спрямо 78мм). Самият дисплей има HD+ резолюция и е с висока яркост която ви позволява да работите дори при ярко слънце навън. Ако имате проблеми със зрението, дисплеят позволява множество детайлни настройки. Влезте в менюто с настройки. „Accessibility“ и ще получите достъп до всичките тях. Контраст, цвят, размер на шрифта, инверсия на цветовете и други.

 

Под дисплея има 3 физически бутона, но въпреки това можете да добавите и виртуални, като те могат да се регулират от настройки – съответно за десничари или левичари. За тези от вас които се интересуват - да, Armor X има LED индикатори над дисплея.

 

Периферията на Ulefone Armor X не е никак стандартна. В дясно телефонът има Fingerprint сензор за отключване с помощта на пръстов отпечатък. Сензорът работи бързо и безпроблемно, като в същото време е и мултифункционален. С него можете да приемате обаждане, да го използвате като спусък при снимки, за скрийншот, за връщане назад в менюто или към началният екран.

При задържане този бутон пък ще ви отведе към дигиталната радиостанция Zellо. Чрез нея можете да участвате или да си направите своя собствена група, отключена или с парола, в която да говорите безплатно в цял свят.

 

Това са само малка част от интересните неща които ни впечатлиха в Armor X. Още за бюджетният брониран смартфон на Ulefone, предстои да разберете в останалите видео ревюта от поредицата която Digital.bg му посвети.