Динамичното общество, в което живеем променя много аспекти от ежедневието ни, като определено повечето от тях могат да се определят като положителни. Ефектът от тези процеси над социалното неравенство по цял свят, обаче продължават да са твърде негативни. Отдавна не е тайна, че в изключително малък процент хора е концентрирана голяма част от богатството на планетата, като този тренд е най-силно изразен в развиващите се страни.

 

В крайна сметка това кара богатите хора да изпитват усещане на превъзходство над всички останали. Подобно твърдение не е изненадващо и сега бе доказано от последно проучване на учени от University of Virginia. Резултатите в него разкриват, че хората от по-високите социални класове за твърде самоуверени и сред тях господства "преувеличеното убеждeние". Така богатите хора са убедени, че могат да се справят по-добре при изпълнението на различни задачи oт другите.

 

 

Експериментите показват, че няма значение от каква националност е даден човек, съобщава BusinessInsider. Ако е израснал в семейство от по-високите социални класове и е получил скъпо образование е почти сигурно, че ще се чувства нещо повече от останалите. По този начин учените потвърждават нещо, за което повечето от нас предполагат отдавна, но сега е аргументирано от конкретни научни факти.Това чувство за прилигерованост, обаче често може да им изиграе лоша шега.

 

Още от Digital: Нова технология на Facebook ще разбира колко богати са потребителите