Apple Live Photos и Google Motion Photos са едни от най-добрите функции за правене на атрактивни селфита. Екип от учени на Tel Aviv University заедно със специалисти от Facebook си партнират в много интересен съвместен проект.  Всъщност екипа тества различни методи, с които да извлекат уникални изражения от селфита, които са свързани с различните емоции. Софтуер обработва информацията и показва, че това е достатъчно да се пресъздаде лицето на определен потребител и дори да се направи картина на даден човек.

 

Идеята е учените да открият как да използват максимално данните от една снимка, за да ги използват в създаването на кратко видео и други интерактивни файлове на човека, който е сниман. Любопитното е, че при подобни експерименти те дори успяват да забележат неша, които не са видими при първоначалния кадър, като например как изглеждат зъбите ви, докато се усмихвате. В други ситуации с промяна на светлосянката се изчистват детайли, които остават скрити при оригиналното изображение, предаде Engadget. 

 

Наслагването на различни изражения на лицето позволяват да се създаде кратка интерактивна анимация. Участието на Facebook в този проект вероятно е гаранция, че подобен софтуер може да се използва за създаване на по-интересни профилни снимки от потребителите. Тепърва ще се експериментира с допълнителни приложения на тази техника свързани с използването на невронни мрежи и изкуствен интелект. Предстои да видим какво ще може да прави финалния продукт.

 

Вижте седем полезни съвета за правене на по-добри селфи снимки