Учените от MIT са причина за някои от най-големите иновации в технологичната индустрия и не спират да ни изненадват с новите си проекти. Сега вниманието ни е привлечено над поредната уникална концепция, която ще предложи много повече възможности на изследователите при бъдещите им подводни мисии. Всъщност специалистите на MIT разработват сензор и комуникационна система, които не изискват батерия, за да работят и изпращат сигнали до повърхността.

 

Това е изключително подходящо за анализиране на температурата в реално време или на животинския и растителния живот под водата без допълнително оборудване. За да постигнат този ефект учените от MIT използват специален трансмитер, който изпраща звукови вълни под водата до специални сензори, изискващи минимално количество енергия. Всеки един от тях може да получи данните или да изпрати отговор, което кореспондира на "1" и "0" в бинарната система.

 

 

Единствената енергия, която е необходима е заряда, който трансмитера използва за пращане на звуковите вълни, съобщава TechCrunch. Системата на учените крие огромен потенциал и може да промени изцяло начина, по който изследваме световния океан. МIT също така виждат голямо бъдеще на системата в бъдещите мисии на NASA до чужди планети. Допълнително ще разберем повече данни за плановете на учените да комерсиализират този продукт.

 

Още от Digital: Учени създадоха революционен метод за отделянето на солта от водата