Учените от MIT за пореден път привличат вниманието ни с поредния си иновативен експеримент, който този път е кръстен от тях с името BeeMe. Специалистите, които работят над тази концепция в определиха като "масивна интерактивна социална игра", която има за цел да отключи "пълния потенциал на човешкия мозък в новата дигитална епоха", в която живеем. MIT искат да създадат платформа, която да позволи на даден играч да контролира от разстояние друг човек, като чува и вижда абсолютно същите неща, съобщава ScienceAlert. 

 

Главният персонаж в BeeMe се казва Zookd и по случайност е разпространен онлайн, като потребителите ще трябва заедно да помогнат на другия водещ герой в играта да се справи с него. В противен случай последиците ще бъдат катастрофални. Именно това е сюжета на първат по рода си игра на MIT, които с решили човека, който ще се контролира от разстояние да бъде професионално обучен актьор, а не свободно избран човек. Локацията му няма да бъде споделяна с никого, освен с хората, които работят над впечатляващия проект. 

 

 

Потребителите ще могат да контролират действието в играта от уеб браузъра по два различни начина. Първият от тях е като въвеждат различни команди от типа 'Run Away", "Open the door", "Make Coffee" и др. Другият начин е да избират и гласуват за всеки един от възможните отговори, а този с най-много харесвания автоматично ще бъде изпълнен от героя. Очаква се играта да е с продължително около два часа, но в зависимост от участниците тази стойност може да е по-различна. 

 

Още от Digital: Как човешкият мозък предвижда бъдещи събития