Мобилните устройства са неизменен спътник в ежедневието ни, но също така съдържат огромно количество информация за всеки от нас. Това се дължи не само на съдържанието, което пазим в тях, но също и на данните, които генерират в реално време вградените сензори на смартфоните. Може да не сте се замисляли, но освен разговорите, съобщенията, историята на локацията има много данни за активността ви, които се пазят от акселерометрите, предаде Engadget.

 

Екип от изследователи на Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) демонстрираха по най-добър начин това твърдение. Новият им проект представлява разработване на метод, с който да използват информация от тези сензори, за да добият представа за личните черти на потребителите. Акселерометрите следят движението ни, като учените твърдят, че скоростта, дистанцията и времето, в което го правим разкрива индивидуалността нa потребителите.

 

 

Специалистите използват корелиране на физическата активност с личностчите черти, за да открият уникалните модели на активност на всеки човек. Така например повечето хора използват устройствата си по-дълго през вечерите и уикендите. Чувствителните жени проверяват постоянно телефоните си, което се случва и през нощта, докато мъжете правят точно обратното. Най-изобретателите и любопитни хора също така извършват и приемат по-малко обаждания, спрямо останалите потребители.

 

Още от Digital: Как могат да ни следят дори при изключен GPS на смартфона