Чаша горещо кафе е най-добрият старт на деня за много хора, което е причината тази напитка да е толкова популярна. Ново проучване нa международен екип от учени доказа, че е излишно да се притеснявате колко кафе пиете всеки ден. Причината е, че консумацията на кафе редуцира осезаемо риска от редица коварни заболявания като сърдечния заболявания, инсулт, диабет, респираторни и бъбречния проблеми и др. Хората, които пият по една чаша кафе на ден имат с 12% по-малък шанс да страдат от подобни болести, спрямо тези, които не консумират напитката.

 

Проучването също така показва, че колкото повече кафе изпиват потребителите на ден толкова по-малък е риска да изпитат подобни здравословни проблеми, предаде CNet. Тази тенденция e свързана с всички форми на кафето, без значение от количеството захар или употребата на мляко или смета. Изследването е категорично доказателство, че изпиването на повече кафе няма да се отрази на здравословното ви състояние, а дори напротив може да ви предпази от коварни болести. Информацията определено е добра новина за всички любители на кафето. 

 

Любимата на много хора напитка съдържа доста антиоксиданти и фенолни съединения, които играят важна роля в профилактиката на рака. Учените са на мнение, че ситуацията е идентична и с други заболявания. Любопитното е, че резултатите са идентични дори и при безкофеиновото кафе. Все пак тези данни не означават, че кафето може да се предписва от лекари за превенция на различни заболявания, а че не е вредно, както твърдят мнозина хора. Следващият път, когато пиете кафе не е небходимо да се притеснявате за здравето си.

 

Вижте десет различни начина, по които се пие кафе по света