Uber обяви, че следващият голям проект на компанията са летящите таксита. Тя иска да направи първите демонстрации на новия тип превози още през 2020 г., съобщи TechRadar.

 

Услугата ще се казва Uber Elevate и ще използва летателни средства, които нарича VTOL. Те ще могат да излитат, летят и кацат като хеликоптери, но ще са по-малки, леки и евтини. Uber дори смята, че VTOL постепенно ще заменят нормалните автомобили, защото ще са много по-практични. Целта на компанията е да направи демонстрация по време на 2020 World Expo в Дубай, като градът е сключил партньорство с Uber и ще е сред първите, които ще предлагат услугата. Другият град ще е Далас.

 

Според Uber летящите таксита много ще се харесат на хората. Компанията смята, че хората ще предпочетат кратки полети до различни точки в града, вместо да губят време в задръстванията. За да се реализира всичко това обаче, трябва да се решат и доста въпроси от гледна точка на регулацията. Затова Uber се надява, че сключените споразумения с градовете, ще ѝ помогнат по-бързо да реши бюрократичните въпроси.

 

Още от Digital: Uber наеха инженер на NASA, за да правят собствени летящи автомобили