Въпреки многото критики и проблеми с регулаторни органи в различни държави по цял свят Uber продължават да са популярна услуга, която си има собствена лоялна база от фенове, която наброява милиони души. Сега разбираме, че нейни представители са сключили стратегическо партньорство с компанията DigitalGlobe, с която днес работят гиганти като Apple и Google, но също и американското правителство. Oт своя страна тя им предоставя сателитни снимки с висока разделителна способност, които се отличават с впечатляващи детайли, показващи как се променя релефа на урбанизираните градове, предаде TechCrunch.

 

Прецизната информация на DigitalGlobe представлява чудесен начин да планирате и навигирате в реално време най-бързия и лесен маршрут до локацията, която искате и това е причината за интереса на Uber. Партньорството им ще предостави редица предимства на автомобилите на компанията, тъй като информацията се обновява толкова често, че можете да виждате промяна в платната, възникване на строителни ремонти, добавянето на нови автобусни или велосипедни алеи и др. Uber също така ще имат достъп до сателитни снимки още преди компанията да ги предостави официално в своите уеб сайтове и мобилни приложения.

 

Не бива да забравяме, че тя проявява голям интерес към автономните автомобили и това е още една причина да иска да си сътрудничи с DigitalGlobe в дългосрочен план. Използването на най-прецизната услуга за GPS навигация ще позволи на системите, с които те работят много по-лесно и бързо да се ориентират в динамично променящата се градска среда. Самият факт, че Apple и Google също използват нейните сателитни снимки е категорично доказателство за качеството на нейните сателитни изображения.

 

Вижте Uber искат да използват самоуправляващи се автомобили в популярната си услуга