Uber вече промениха представата ни за платения транспорт и се превърнаха в достъпна алтернатива на такситата в много градове по цял свят. Компанията няма намерение да спира дотук и има амбициозни планове за бъдещето си развитие. Uber са назначили Марк Мур, който е дългогодишен специалист на NASA и разработва превозни средства, можещи да излитат и кацат във вертикална посока. Неговият опит се очаква да ускори разработването на летящи автомобили oт компанията. 

 

 

Марк Мур работи в продължение на седем години над различни концепции на подобни иновации. Данните на Bloomberg разкриват, че той вече се е запознал с проекта на Uber и е останал впечатлен от прогреса на компанията в разработването на летящ автомобил, което е причината за назначението му. Според данните Марк Мур ще стане директор на инженерния екип на Uber Elevate, която е дъщерна компания, разработваща изцяло нов вид превозни средства.

 

 

Неговото мнение е, че Uber има потенциала да представи най-добрия летящ автомобил в индустрията. Именно това мотивира решението му да се присъедини към този проект. В момента компанията провежда тестове с няколко прототипа, които се захранват от електрически двигатели и могат да летят автономно на разстояние до 160 километра. Uber дори планират да проведат собствена конференция, на която да поканят всички останали компании, работещи в тази сфера и така да ускорят навлизането на технологията на пазара.

 

Вижте самоуправляващите автомобили на Uber ще са Mercedes-Benz