Създателите на популярното приложение никога не са криели своя интерес към модерните технологии и самоуправляващите автомобили, в които виждат добри възможности за разширяване на своя бизнес. От Uber обмислят възможността не само да заменят частните автомобили на своите шофьори, но също така и да започнат да произвеждат собствена серия от подобни коли. Лично главният изпълнителен директор на компанията, Травис Каланик вече намекна за тази идея в свое изказване пред медиите, като по този начин Uber се надяват да отстранят един от най-големите проблеми пред своята атрактивна услуга, а именно начина, по който се държат нейните шофьори, коментира AndroidHeadlines.

 

Служителите от Pittsburgh Advanced Technologies Center на компанията все още не са готови да произведат първия самоуправляващ автомобил, но това не отказва Uber от тази идея. Именно заради това тя обмисля идеята да купи такива превозни средства от други компании в индустрията, които след това да използва за транспорт на хора в своята популярна услуга. Последните данни в интернет разкриват, че Uber вече са установили контакти с няколко производители в индустрията, на която са обсъждани условията и цените, на които тя може да придобие голямо количество самоуправляващи автомобили.

 

Според тях нейните представили вече преговарят с брандове като Google, BMW, Audi и Mercedes-Benz, които в момента инвестират най-сериозни средства в разработването на подобни модели. Все пак ще е необходимо да мине още време преди да може да пътувате със самоуправляващ автомобил на Uber, но е повече от сигурно, че тя иска да се превърне в най-големия купувач на подобни коли в индустрията. Ще е интересно да видим как ще се развива този проект и дали самоуправляващите автомобили няма напълно да изместят истинските шофьори в популярната услуга.

 

Вижте UberEATS е новото приложение на компанията за доставка на храна по домовете