Twitter е компания, която е известна със своята микроблогинг платформа, но също така притежава и други популярни приложения. Вероятно си спомняте Vine. Това заглавие бе създадено с идеята да ни позволи да качваме кратки видео клипове. По този начин софтуера се превърна в предшественик на TikTok и други популярни услуги, които предлагат същата функционалност.

Компанията също така инвестира сума от $100 млн., за да придобие правата на стартъп, който разработва атрактивно приложение с името Periscope. Сделката бе финализирана преди пет години и отбелязва навлизането на Twitter в сегмента на приложенията за стрийминг на живо. На пръв поглед Periscope изглежда като оптималното допълнение към микроблогинг платформата.

Сега разбираме, че Twitter вече са взели решение да прекратят поддръжката на Periscope. Информацията бе официално потвърдена в блога на Twitter. Ако използвате приложението, за да излъчвате на живо в интернет е добре да знаете, че това няма да бъде възможно от март 2021г., съобщава Variety.

 

 

Водещата причина за спирането на Periscope е факта, че все по-малко потребители използват приложението. Тези трендове вече от няколко тримесечия се отразяват на популярността на заглавието. От Twitter дори твърдят, че вероятно е трябвало по-рано да прекратят разработката на Periscope.

Все пак затрудненията около COVID-19 и приоритизирането на други продукти в кризата в крайна сметка ще засегне и платформата за излъчване на живо. Няма как да не обърнем внимание и на факта, че много от ключовите функционалности на Periscope вече са налични в Twitter.

Moбилното приложение вече позволява да излъчването на живо с функцията Twitter Live. Следващата стъпка предвижда Periscope да бъде извадено от онлайн магазините за приложения. Настоящите потребители ще разполагат с приблизително три месеца да архивират своята информация преди да бъде изтрита от сървърите на Twitter.

Новата политика на компанията закономерно ще сложи край на Super Broadcaster програмата, която позволява да получават "Super Hearts" от своите фенове.

 

Още от Digital: Как да върнем стария дизайн на Twitter